Aparatul din casă care îți dublează factura la curent. Majoritatea blocurilor noi îl au

Un aparat pe care majoritarea blocurilor noi îl au deja poate dubla factura la curent. Acest lucru poate fi evitat cu puțină atenție.

18 nov. 2022, 18:15
Aparatul din casă care îți dublează factura la curent. Majoritatea blocurilor noi îl au

Factura la curent și factura la gaze sunt o problemă pentru foarte multe persoane în ultima perioadă, așa că tot mai mulți români caută metode prin care să facă economie și să plătească mai puțin.

Există câteva greșeli care duc la umflarea facturii pe care oamenii le fac fără să realizeze. De exemplu, electrocasnicele ținute în priză, chiar dacă nu sunt folosite, consumă curent, precum încărcătoarele de laptop care nu sunt utilizate.

Un alt aparat care poate dubla factura este chiar ventilatorul de la baie. În general, blocurile vechi au un geam la baie, care ajută la aerisire, însă în cazul celor mai noi, dezvoltatorii optează, de obicei, la un ventilator.

Citește și: Cât consumă un televizor, de fapt. Uite cum să calculezi consumul de electricitate și ce să faci ca să reduci factura

Aerisirea în baie este esențială, mai ales că aici se formează extrem de ușor aburi, chiar și după un duș scurt.Astfel, ventilatorul devine soluția cea mai potrivită pentru cei care nu au geam. Dacă acesta este uitat pornit, factura la curent este posibil să vină mai mare decât v-ați fi așteptat. Se recomandă ca acesta să nu stea pornit mai mult de 30 de minute, pentru că altfel va genera un consum foarte mare de energie.

Ventilatoarele de baie sunt esențiale când nu există un geam de aerisire, dar trebuie să fie instalat întotdeauna de un specialist, în locul potrivit. Aparatul trebuie să fie ales în funcție de mărimea încăperii, dar și de capacitatea acestuia. Acesta trebuie să fie așezat cât mai sus, deoarece toate mirosurile și umezeala din aer se ridică în mod normal.

Ideal este ca ventilatorul să fie așezat deasupra căzii, a toaletei sau al chiuvetei, acolo unde este cea mai multă umiditate.

Cei care nu au ventilator sau geam vor avea în timp probleme cu mucegaiul, care poate avea efecte negative asupra sănătății.

Citește și: Factură de infarct pentru un român stabilit în Italia! Tânărul ar fi trebuit să plătească 40.000 de euro la lumină