Factură de infarct pentru un român stabilit în Italia! Tânărul ar fi trebuit să plătească 40.000 de euro la lumină

Un român stabilit în Italia a primit o factură uriașă la energie electrică. Tânărul de 25 de ani a fost șocat când a aflat că are de plătit 40.000 de euro la curent.

15 nov. 2022, 15:18
Factură de infarct pentru un român stabilit în Italia! Tânărul ar fi trebuit să plătească 40.000 de euro la lumină

Rezident la Taranto, în Puglia, tânărul a primit o factură de 40.000 de euro din partea furnizorului de energie electrică, pentru ultimii cinci ani.

În urma anchetei s-a constatat că datele sale personale au fost folosite de proprietarul unui bar care a încheiat contractul la curent electric pe numele bărbatului.

Tânărul român ar fi fost victima unei înșelătorii

Șocul a fost cu atât mai mare cu cât românul este șomer, iar factura uriașă la lumină depășea cu mult veniturile și posibilitățile sale de plată, potrivit publiației La Gazzetta del Mezzogiorno.

Citiți și: Câți bani câștigă o femeie de serviciu în Italia pe lună. Salariul pentru care româncele sunt nevoite să stea departe de casă

Cu toate acestea, românul a depus o contestație și a luat legătura cu un avocat. Inclusiv inspectorii de la Garda Financiară au făcut verificări și o ipoteză – cetățeanul român ar fi fost victima unei înșelătorii. În urmă cu câțiva ani, în timp ce își căuta ceva de muncă a lăsat datele sale personale într-un CV, inclusiv codul fiscal care în Italia funcționează practic precum codul numeric personal, la un bar unde proprietarul i-ar fi promis să-l ajute să-și găsească de lucru.

Mai exact, proprietarul barului a întocmit pe numele românului un contract la energie electrică la care are restanțe de 40.000 de euro.

Italianul care a încercat să îl păcălească pe român a fost denunțat și judecat

El a fost condamnat în primă instanță la 8 luni închisoare și la plata unei despăgubiri către român care va fi cuantificată într-un proces civil, conform stiridiaspora.ro Facturile la energie continuă să crească în Europa, mai ales că inflația scăpată de sub control a declanșat o criză în întreaga lume.

Criza energetică nu se va încheia curând, mai ales că Rusia nu va relua complet livrările de gaz către Europa până când Vestul nu va ridica sancțiunile impuse Moscovei pentru invazia din Ucraina.

Citiți și: O fetiță a fost ucisă cu bestialitate în Italia. De peste două decenii cazul este încă nerezolvat