Apare un nou semn rutier. Acesta va fi aşezat doar pe anumite maşini

Persoanele cu deficienţe de auz îşi vor putea pune un semn distinctiv pe maşină. Proiectul a fost inițiat de deputatul liberal Adriana Săftoiu, dar a primit și semnături de susținere din partea altor 37 de parlamentari.

18 mart. 2019, 13:40
Apare un nou semn rutier. Acesta va fi aşezat doar pe anumite maşini

Un semn distinctiv va putea fi instalat pe anumite mașini, dacă Parlamentul va adopta un proiect de lege depus la Senat și aflat acum în dezbatere publică. Astfel, surzii își vor putea lipi pe luneta mașinii semnul distinctiv pentru persoanele cu deficiențe de auz. Semnul ar ușura munca agenților de poliție care vor ști imediat, în caz unor controale de rutină sau unui accident, că este nevoie de un interpret care să cunoască limbajul mimico-gestual.

Un alt avantaj este și pentru ceilalți șoferi care vor ști că, în trafic sau în alte situații deosebite, șoferul cu deficiențe de auz trebuie atenționat cu semnale luminoase.

Semnul instalat pe luneta mașinii, colțul din dreapta sau stânga sus, poate fi folosit doar dacă șoferul cu probleme de auz are la îndemână o legitimație care să-i dovedească dizabilitatea în cazull unui control al agenților de circulație.