Apariţia unui „nou stat” european, o glumă la adresa americanilor şi a lipsei lor de cunoştinţe georgrafice. Listenbourg are deja stemă, imn şi istorie VIDEO

Europa are o nouă „țară” pe Internet - Listenbourg. Aceasta apare deja pe „hărți”, are imn, stemă, o istorie bogată și chiar și un Mare Premiu de Formula 1. Listenbourg este, evident, o glumă, care a plecat de la o ironie la adresa americanilor care nu se pricep la geografie.

08 nov. 2022, 10:36
Apariţia unui „nou stat” european, o glumă la adresa americanilor şi a lipsei lor de cunoştinţe georgrafice. Listenbourg are deja stemă, imn şi istorie VIDEO

Listenbourg nu există, însă zeci de mii de internauţi au fost convinşi de existenţa acestei țări. Totul a plecat de la o glumă făcută de un francez la adresa cetăţenilor americani care nu se pricep la geografie.

A fost nevoie de doar trei zile după ce o hartă photoshopată care înfățișa Listenbourg – o țară fictivă lipită la întâmplare de peninsula iberică – a apărut pe rețelele de socializare pentru ca gluma să facă furori în întreaga lume, scrie Euronews. La început, nu a fost nimic mai mult decât o lovitură la adresa americanilor și a presupusei lor lipse de cunoștințe de geografie.

„Sunt sigur că americanii nici măcar nu știu cum se numește această țară”, a declarat Gaspardo, utilizator Twitter, la 30 octombrie, însoțind o hartă cu o săgeată roșie care indica o bucată de pământ adăugată cu generozitate la Spania și Portugalia și colorată în verde, sugerând că este vorba despre un stat membru al UE.

Între timp, unii au decis să ducă trollingul la un alt nivel, susținând că locul este de fapt real. O hartă prin satelit de înaltă definiție a înlocuit-o pe cea originală, în timp ce pe Reddit a apărut rapid un canal care susținea că Listenbourg are propriul Mare Premiu de Formula 1 și că astronauții săi au făcut parte dintr-o misiune pe Lună.

Citeşte şi: Nicoleta Luciu rupe tăcerea despre relaţia soţul ei, Zsolt: „Aşa stau lucrurile între noi doi”

Alții s-au organizat rapid în jurul a ceea ce ei pretind a fi un „partid de centru extrem”, al cărui lider s-a angajat să „îmbunătățească imaginea Listenbourg în străinătate”, în timp ce presupusul său minister de interne s-a oferit deja să răspundă la orice întrebare privind documentele de identitate și vizele.

O altă postare pe Twitter susținea că regele Listenbourg, Listen XV, a fost, de fapt, primul Rege Soare, mergând la război împotriva lui Ludovic al XIV-lea pentru prestigiosul titlu în 1661.

Un imn național împreună cu un steag alb-roșu cu un vultur auriu au apărut aproape instantaneu pe YouTube pe un cont pretins oficial al guvernului din Listenbourg.

Intrarea din Wikipedia în limba franceză pentru Republica Listenbourg, care detalia și mai mult presupusa sa istorie, a fost retrasă între timp.

Deși totul este fictiv, utilizatorii de pe rețelele de socializare nu se lasă mai prejos, iar conturi mari, profesionale, cum ar fi cel al clubului de fotbal Toulouse, s-au implicat din plin în meme.

Gluma despre cursa de Formula 1 a fost preluată și susținută de Julien Febreau, un cunoscut comentator sportiv francez de la Canal+, iar alții, cum ar fi echipa națională de hochei a Franței, fac cereri ironice pentru ca Listenbourg să se alăture competițiilor internaționale.

Citeşte şi: Disney+ scumpește abonamentele de luna viitoare. Cât va ajunge să coste în România