Apariţie neaşteptată la protestele de duminică din Piaţa Victoriei! Mugur Mihăescu s-a alăturat mulţimii, însă cu masca pe faţă VIDEO

Duminică seara s-au adunat sute de persoane în Piaţa Victoriei, pentru a protesta față de legea carantinei. Participanții care inițial s-au adunat pe trotuar au mers în mijlocul pieței. Printre aceşti protestatari a fost şi actorul Mugur Mihăescu. Acesta a suţinut că legea încalcă principiile fundamentale ale cetăţenilor. 

RomaniaTV.net
13 iul. 2020, 08:07

Cei mai mulţi dintre participanţii la protest nu poartă măşti de protecţie şi nini nu au păstrat distanţa fizică în contextul în care numărul cazurilor de îmbolnăvire cu COVID-19 a crescut alarmant în ultima săptămână. 

Actorul Mugur Mihăescu a dat un exemplu, chiar dacă s-a alăturat mulţimii, şi a apărut cu masca pe faţă. Mulţi dintre protestatari nu au înţeles exect pentru ce se revoltă, însă actorul a ţinut să precizeze că se află acolo pentru lege şi drepturile oamenilor şi nu pentru a susţine teoriile conspiraţioniste. 

„Dragii mei să ascultaţi cu atenţie. Nu sunt aici decât ca să apăr guvernul. Sunt aici să apărăm legea, bună, proastă cum este ea, suntem datori să apărăm o lege, dar când se da o lege care poate încălca drepturile fundamentale ale omului, rog Guvernul, sunt aici să-l ajut să nu facă greşeala de a da pe genunchi ci să gândească ca un croitor”, a strigat Mugur Mihăescu la protest. 

Citeşte şi: Protest fără măşti de protecţie în Piaţa Victoriei. „Vrem eliberare, nu carantinare”. Jandarmii au amendat 13 persoane VIDEO

Protestul a fost anunţat de Frontul Civic Unit. Acesta a început la ora 18.00. La proteste și-au anunțat prezența nume importante din societatea civilă, anunță aceștia într-un comunicat de presă.

Jandarmeria Bucureşti a transmis, duminică seară, că pe timpul stării de alertă, organizarea şi desfăşurarea de mitinguri, demonstraţii sau orice alte întruniri sunt interzise, iar 13 persoane care participă la protestul din Piaţa Victoriei au fost amendate.

„În legătură cu manifestaţia publică din Piaţa Victoriei, Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti face următoarele precizări: în conformitate cu prevederile legale în vigoare, pe timpul stării de alertă, organizarea şi desfăşurarea de mitinguri, demonstraţii sau orice alte întruniri sunt interzise. Echipele de dialog ale Jandarmeriei Capitalei au discutat cu persoanele prezente pentru a le aduce la cunoştinţă prevederile legale şi măsurile care vor fi luate în cazul nerespectării acestor prevederi”, a transmis, duminică seară, Jandarmeria Bucureşti.