Apartamente de lux pe Calea Victoriei. Austriecii de la Strabag construiesc pe un teren cumpărat cu 12 milioane de euro

Austriecii de la Strabag vor să dezvolte un proiect rezidențial cu aproximativ 50 de apartamente de lux pe Calea Victoriei lângă Palatul Ghica şi vizavi de Palace Casino.

18 nov. 2020, 13:29
Apartamente de lux pe Calea Victoriei. Austriecii de la Strabag construiesc pe un teren cumpărat cu 12 milioane de euro

Grupul austriac din construcţii Strabag vrea să construiască un complex de apartamente de lux într-o clădire cu șase etaje plus trei niveluri în subteran lângă Palatul Ghica de pe Calea Victoriei, prin intermediul companiei District Development, pe care o deține în proporție de 90%, potrivit Termene.ro, preluat de economica.net. Proiectul va fi realizat, potrivit planului, cu 3S plus P, plus 4 etaje, și etajele 5 şi 6 retrase, la care se adaugă un etaj tehnic, cu o înălţime maximă de 26,5 metri.

Potrivit datelor din piaţă, inițial compania de construcții se gândea să facă o clădire de birouri, care se va transforma în proiect rezidențial de lux, care ar putea avea la parter, retail, hotel sau birouri și apartamentele premium la etajele superioare.

Strabag a cumpărat, anul trecut, terenul de pe Calea Victoriei pentru care a plătit circa 12 milioane de euro şi unde vrea acum să construiască apartamente de lux. Potrivit documentelor cercetate de Economica.net, proiectul va avea un POT maxim de 65% și un CUT maxim de 3,4. De asemenea, proiectul va include 1.377 mp spații verzi.

Citeşte şi Guvernul Orban, contrazis de Eurostat: România şi Spania au economiile cele mai afectate de criza Covid

Proiectul va fi înconjurat de clădiri monument istoric, de la Palatul Grădișteanu Ghica, Casa Florescu-Manu, Casa Nenciu, la Casa Niculescu-Dorobanțu sau Casa Spiru Haret. De asemenea, construcția se va afla în apropierea sediului Autorității Naționale pentru Persoanele cu Dizabilități.

Dezvoltatorul își propune să refuncționalizeze și reabiliteze Casa Florescu-Manu pentru a proteja frontul Căii Victoriei. De asemenea, grădina de fațadă existentă va fi integrată în amenajările peisagere ale terenului ce va fi dezvoltat.