Apartamentele de la parter şi ultimul etaj sunt mai ieftine. Vezi cu cât

Pe lângă preţul de strigare care este, de cele mai multe ori, cu circa 15% mai mare comparativ cu preţul real de vânzare, cumpăratorii de apartamente vechi de la ultimul etaj mai pot negocia în favoarea lor un indice de 10% din preţ. La fel şi cei de la parter.

20 apr. 2012, 05:21
Apartamentele de la parter şi ultimul etaj sunt mai ieftine. Vezi cu cât

Preţurile la apartamentele de la ultimul etaj şi de la parter, din blocurile vechi, sunt cu aproximativ 10% mai mici decât cele de la celelalte etaje„, a declarat pentru RTV.NET, Daniel Crainic, reprezentant imobiliare.ro.

Cei care îşi caută o locuinţă se feresc de apartamentele de la ultimul etaj pentru că le este frică să nu le plouă în casă. „Cumpărătorii se tem de problemele care pot apărea la terase şi de faptul că nu toţi locatarii sunt de acord cu cheltuielile pentru refacerea acestora, dar şi de faptul că la ultimul etaj iarna e mai frig„, a spus Radu Zilişteanu, doctor în economie şi analist imobiliar.

Parterul, la îndemâna hoţilor

Şi în cazul apartamentelor situate la parterul blocurilor preţul ar putea fi mai mic. „Cei mai mulţi se feresc să cumpere un apartament la parter pentru că se tem de traficul mai mare, respectiv gălăgie, comparativ cu etajele superioare„, a precizat Daniel Crainic. Clienţii se feresc să cumpere imobile situate la parterul blocului şi din cauză că acestea sunt mai la îndemâna hoţilor.

Apartamentele de la ultimul etaj au însă şi avantaje. „Locatarii unui astfel de apartament sunt mult mai liniştiţi datorită faptului că nu au vecini deasupra”, a precizat Daniel Crainc. Situaţia nu poate fi comparată când vine vorba despre apartamentele situate la ultimul etaj în bloc nou.

Cât să negociezi pentru apartament

Cei care îşi cumpără un apartament în această perioadă pot cumpăra cu până la 15% mai ieftin, aceasta fiind diferenţa dintre preţul de strigare al imobilului şi cel de tranzacţionare.

Preţul real de tranzacţionare pe segmentul apartamentelor vechi este mai mic cu aproximativ 10-15% decât preţul anunţat. Procentul negociat depinde de mai mulţi factori. Depinde de cât de motivat este proprietarul să vândă, depinde de cât de bun negociator este cumpărătorul. Negocierea, de asemenea, poate fi purtată de către un profesionist, astfel se va obţine un preţ mai bun„, a conchis reprezentantul imobiliare.ro.