Apel de ultimă oră la adresa lui Klaus Iohannis. Ce îi cer oamenii de afaceri preşedintelui

Publicat: Marţi, 21 Iulie 2015 13:44 // Actualizat: Marţi, 21 Iulie 2015 13:44 // Sursa: romaniatv.net

Oamenii de afaceri români au lansat un apel către preşedintele Klaus Iohannis să adopte noul Cod Fiscal. Ei spun că reducerea taxelor, prevăzută în Codul fiscal, este bună şi trebuie susţinută, indiferent de culoarea politică. Şi Consiliul Investitorilor Străini susţine adoptarea noului Cod Fiscal în varianta aprobată de Parlament.

"Proiectul noului Cod Fiscal este rezultatul unui efort susţinut al mediului de afaceri din România derulat pe parcursul ultimilor doi ani împreuna cu autorităţile. Considerăm că textul adoptat de Parlament în urmă cu o lună reprezintă o îmbunătăţire substanţială a legislaţiei fiscale din România, care aduce mai multă claritate şi predictibilitate politicii fiscale pe termen mediu şi lung", se arată într-un comunicat al Consiliului Investitorilor Străini.

Companiile din cadrul asociaţiei spun că reducerea fiscalităţii este o iniţiativă lăudabilă şi că poate ajuta la creşterea competitivităţii României în regiune. "În acelaşi timp, viabilitatea noilor măsuri fiscale este la fel de importantă deoarece pentru investitori, ceea ce contează până la urmă este stabilitatea, predictibilitatea şi transparenţa sistemului fiscal pe termen lung", notează Consiliul, adăugând că păstrarea disciplinei bugetare este necesară pentru a nu exista derapaje macroeconomice care să necesite ajustări fiscale ulterioare.

Consiliul Investitorilor Străini, înfiinţat în 1997, este format din cei mai importanţi investitori străini din România şi cuprinde 120 de societăţi comerciale ale căror investiţii cumulate în România reprezintă aproximativ două treimi din totalul investiţiilor străine directe realizate din 1990 până în prezent. Membrii Consiliului furnizeză o mare varietate de bunuri şi servicii şi au creat aproape 200.000 de locuri de muncă directe şi indirecte pentru economia românească.

Klaus Iohannis a retrimis, pe 17 iulie, legea pentru modificarea Codului fiscal la Parlament, pentru reexaminare, decizia sa dând naştere unor polemici aprige.

loading...
4 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
21 iul 14:13
...taxelor, prevăzută în Codul fiscal, este bună şi trebuie susţinută, indiferent de culoarea politică. Citește mai departe…

...
21 iul 14:08
...media="screen">
var td_blocks = []; //here we store all the items for the current page

//td_block class - each ajax block uses a object of this class for...
21 iul 14:08
...media="screen">
var td_blocks = []; //here we store all the items for the current page

//td_block class - each ajax block uses a object of this class for...
21 iul 13:57
Votează email 0 email
...în Codul fiscal, este bună şi trebuie susţinută, indiferent de culoarea politică. Citește mai departe… Mai mult: romania tv ...
1
EUR
4.8737
RON
22 Oct
noapte 6 °
zi 21 °
Ultimele joburi adaugate
24 H