Apel disperat al unei românce din Italia. „Sunt copii internaţi în spitale, iar părinţii nu pot intra să-i vadă. Nu ne izolaţi”

Adriana, o româncă din Italia care lucrează în domeniul medical, a încercat să facă rost de materiale sanitare necesare pentru protejarea de coronavirus. Românca a cerut ajutorul românilor din ţară pentru a procura, contra cost, măşti chirurgicale şi dezinfectanţi.  

RomaniaTV.net
11 mart. 2020, 11:54
Apel disperat al unei românce din Italia. „Sunt copii internaţi în spitale, iar părinţii nu pot intra să-i vadă. Nu ne izolaţi”

Românca este tehnician ortoped în Roma, unde deţine un centru de specialitate.  Ultimul transport de măşti medicinale şi dezinfectanţi i-a venit din Tulcea, în urmă cu două săptămâni, cu mii de măşti, însă stocul s-a epuizat.

În acest moment, din România nu se mai poate expedia vreun transport spre Italia, iar autorităţile române suspendă trimiterea de orice fel de materiale sanitare anti coronavirus în afara ţării.

Citeşte şi: Asistentă româncă, îmbrăcată în saci de gunoi ca să trateze bolnavii de coronavirus. Imaginile groazei din spital FOTO

„Italia a fost bună cu toţi, n-a fost rasistă, i-a primit pe toţi şi iată că acum este izolată. Este nedrept să nu primim niciun ajutor de nicăieri. Avem nevoie de măşti, de dezinfectanţi, cu bani, vrem să le cumpărăm, nu vrem gratis nimic“, a declarat Adriana Gurzău pentru „Adevărul“.

Românca îşi doreşte măcar un semn de solidaritate de la românii din ţară. Aceasta a povestit cum mulţi copii români sunt internaţi cu boli grave la spitalul din Roma, iar părinţii lor nu îi pot vedea deaorece instituţia medicală nu mai dispune de dezinfectant şi costum de protecţie.

Citeşte şi: Asistentă din Italia, apel către autorităţi: „Trimiteţi întăriri, situaţia este ca în tranşee”

„Lumea se ia la bătaie pentru o sticluţă de dezinfectant. Le pot face mult rău celor dragi de acasă. Perioada de incubaţie a virusului este mare şi pot fi transmiţători fără să îşi dea seama. Însă rugăm autorităţile din România să ne ajute, să răspundă apelurilor noastre. Nu ne izolaţi!“, a relatat Adriana publicaţiei „Constanţa de azi“.