Asistentă româncă, îmbrăcată în saci de gunoi ca să trateze bolnavii de coronavirus. Imaginile groazei din spital FOTO

La tratarea pacienţilor bolnavi de coronavirus din Italia lucrează inclusiv asistente de naţionalitate română. În ciuda muncii riscante şi istovitoare ele nu se tem şi îşi fac datoria cu conştiinciozitate.

11 mart. 2020, 09:09

A.M. este asistentă româncă într-un oraş din nordul Italiei. Lucrează în sistemul sanitar privat, într-o clinică pentru bătrâni şi îşi menţine optimismul de când a început epidemia. Are în grijă un bolnav cu coronavirus, depistat duminică, dar echipamente de protecţie ca în spitalele mari nu sunt în clinică.

E de râs sau de plâns, nu ştiu. Ne-am îmbrăcat aşa ca să intrăm în camera pacientului. Cu saci pentru gunoi. La sacul negru am făcut o gaură pentru cap şi mâini, apoi am folosit alţi saci, din cei galbeni, pentru a ne acoperi capul, cu gaura pentru nas, ochi, gură. Alţi saci galbeni pentru braţe. Apoi mănuşi, ochelari. Mai trebuie să pun alţi saci, la picioare. Ni s-a spus că a doua zi vor ajunge halatele din material hidrofug. Avem în dotare halate albastre, dar nu sunt în material hidrofug, nu protejează de lichid, vapori. Ne protejăm cum putem, necesitatea ne obligă să ne adaptăm„, declară A.M., pentru hotnews.ro.

Citeşte şi Frica de coronavirus ucide şi ea. Aproape 50 de oameni au murit după ce au băut alcool, crezând că astfel se vor proteja

„Ca să te îmbraci durează 10 minute, în cameră stai cât e nevoie. Pacientul trebuia să facă antibiotic, am aşteptat în cameră până s-a terminat perfuzia de 100 ml., ca să nu trebuiască să mă dezechipez/ echipez din nou. Între timp am măsurat tensiunea arterială, pulsul, temperatura, am conversat cu pacientul”, mai spune asistenta.