Apel disperat al unui copil la 112. Băiatul de 7 ani cerea să-i fie salvată mama bătută de tatăl său

Un copil în vârstă de 7 ani din Tulcea a sunat speriat la 112 pentru a cere ajutorul autorităţilor pentru că mama sa era bătută de concubinul ei. Bărbatul era beat şi ar fi încercat prin violenţă să o convingă pe femeie să nu plece din oraş.

02 mart. 2021, 10:22
Apel disperat al unui copil la 112. Băiatul de 7 ani cerea să-i fie salvată mama bătută de tatăl său

Incidentul a avut loc sâmbătă seara în orașul Tulcea. Jandarmii au intervenit la locuinţa copilului după ce acesta a sunat la 112. La locuinţa indicată de copil au identificat o femeie, în vârstă de 30 de ani, care a declarat că, pe fondul unor neînţelegeri şi al consumului de alcool, concubinul a început să-i adreseze injurii, i-a acoperit nasul şi gura, împiedicând-o să ceară ajutor, continuând să o lovească cu palmele peste faţă şi cap. Totul pentru a o constrânge să nu plece din oraş. Copilul de șapte ani a reușit să sune la 112 pentru a cere ajutorul autorităților.

Citeşte şi: Imagini revoltătoare! Copil umilit și bătut pe stradă fiindcă nu a strâns destui bani din cerșit

„Femeia a relatat jandarmilor faptul că bărbatul i-a acoperit nasul şi gura, împiedicând-o să ceară ajutor, continuând să o lovească cu palmele peste faţă şi cap, provocându-i dureri. Copilul, în vârstă de 7 ani, a fost cel care a cerut sprijinul forţelor de ordine, apelând numărul unic de urgenţă 112”, au anunțat jandarmii din Tulcea.

Bărbatul a încercat să nege tot ceea ce s-a întâmplat. Ba mai mult, acesta le-a declarat jandarmilor faptul că băiatul de 7 ani a folosit telefonul într-un mod abuziv și a sunat la 112, potrivit dobrogeanews.ro.

„Bărbatul, în vârstă de 36 de ani, a fost identificat de jandarmi la faţa locului, declarând că numărul unic de urgenţă 112 a fost apelat în mod abuziv de către minor”, au mai anunțat jandarmii din Tulcea.

Citeşte şi: Copil de 13 ani bătut până la leşin de mai mulţi adolescenţi. „Calcă-l pe cap!” VIDEO

În urma verificărilor efectuate, jandarmii au constatat faptul că pe numele bărbatului au mai fost emise două ordine de protecţie provizorie, dar femeia a refuzat prelungirea acestora în instanţă.
Jandarmii au întocmit pe numele bărbatului actele de sesizare a organelor de urmărire penală în vederea continuării cercetărilor sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lovirea sau alte violenţe.

 

Un caz asemănător a avut loc şi la Vaslui, unde o fetiţă în vârstă de doi ani a fost rănită, luni, în timpul unui conflict izbucnit între părinţii săi, aceasta fiind lovită din greşeală de tată cu un scaun în zona capului.

Echipajul medical solicitat să intervină la faţa locului pentru a acorda îngrijiri fetiţei rănite a anunţat poliţia cu privire la o posibilă agresiune, iar din primele cercetări efectuate, s-a stabilit că bărbatul, aflat în stare de ebrietate, a încercat să-şi lovească soţia cu un scaun pe care l-a aruncat înspre ea, obiectul atingând-o din greşeală pe fiică.

Fetiţa, însoţită de mamă, a fost transportată iniţial la Spitalul municipal „Dimitrie Castroian” din Huşi cu traumatism cranio-cerebral şi o plagă la nivelul frunţii, după care a fost transferată la o unitate medicală din Iaşi pentru investigaţii suplimentare.

Potrivit poliţiştilor, femeia ar mai fi fost agresată şi în trecut. În luna decembrie a anului 2020, în urma unui conflict cu soţul, femeia, însoţită de copii a părăsit domiciliul şi a plecat la părinţii săi, de unde s-a întors în cursul zilei de duminică. Ea a refuzat să depună plângere împotriva soţului sau să solicite un ordin de protecţie. Cazul nu s-a mai aflat până acum în atenţia DGASPC Vaslui.

Ulterior, fraţii minori ai fetiţei de doi ani au fost internaţi într-un centru de protecţie socială, au informat reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vaslui.

„La acest moment, mama este internată cu fetiţa lovită, iar până la clarificarea situaţiei, ceilalţi doi minori ai familiei, cu vârsta de 7, respectiv 11 ani, vor fi securizaţi într-un centru de specialitate al instituţiei noastre, pentru că se aflau într-o situaţie de risc. Din informaţiile primite de la unitatea medicală, starea copilului victimă este una stabilă, iar în funcţie de rezultatele verificărilor tuturor instituţiilor implicate în acest caz, vom adopta măsurile legale care se impun, în interesul superior al minorilor”, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al DGASPC Vaslui, Irina Cîmpeanu.