Copil de 13 ani bătut până la leşin de mai mulţi adolescenţi. „Calcă-l pe cap!” VIDEO

Un copil a fost bătut cu bestialitate până a leşinat de mai mulţi adolescenţi. Incidentul s-a produs la Vaslui şi a fost filmat de agresori şi postat pe o reţea de socializare. Poliţia s-a autosesizat şi a identificat victima. De asemenea, a fost prins şi unul dintre agresori.

20 feb. 2021, 08:30
Copil de 13 ani bătut până la leşin de mai mulţi adolescenţi. „Calcă-l pe cap!” VIDEO

Un copil de 13 ani, elev în clasa a VI-a la o şcoală din Huşi, a fost bătut cu bestialitate de mai mulţi adolescenţi în Vaslui. Pe imagini se vede cum băiatul este trântit la pământ, iar apoi lovit cu pumnii și picioarele, în special în zona capului. Pe imaginile filmate de unul dintre martori se văd şi se aud mai muţi tineri care încurajează agresiunea de pe margine, sfătuindu-i pe adolescenţi să-i dea în cap. „Dă-i în cap! Calcă-l pe cap!”.

Citeşte şi: Caz revoltător în Capitală. Un copil a fost bătut de infirmiera unei creşe. Micuţul a ajuns la psiholog. Mărturia cutremurătoare a părinţilor!

Atât victima, un elev de clasa a VI-a, cât și agresorii, sunt din Huși. După apariţia imaginilor, poliţiştii au reușit să identifice victima, dar și pe unul dintre agresori, un elev de clasa a VIII-a. Urmează să fie identificați toți cei implicați.

Oamenii legii au deschis un dosar penal, iar agresorii și părinții lor vor răspunde în fața legii.

Un caz asemănător este cercetat şi în Bacău, unde o minoră a fost bătută fără milă de mai multe fete, în stația de autobuz. S-a întâmplat în satul Plopu, de lângă Dărmăneşti, în Bacău.

Fata a fost lovită fără milă lovită cu picioarele și pumnii și trasă de păr de trei agresoare, care par tot minore. Toată scena a fost transmisă live, pe contul de Facebook.
Cel care a postat imaginile pe rețeaua de socializare susține că victima este lipsită de sprijin de partea părinților, deoarece tatăl a suferit un accident vascular.

„Cred ca cineva ar trebui sa ia masuri in privinta abuzurilor asupra minorilor. Sunt fete din Plopu batausele si profita de faptul ca acea fetita neajutorata nu are sprijin parintesc deoarece tatal fetei a suferit un accident vascular. Autoritatile ar trebui sa se sesizeze chiar si conducerea scoli Plopu Darmanesti!!!”, scrie cel care a postat imaginile pe Facebook.

În urma scandalului iscat după postarea clipului, IPJ Bacău s-a autosesizat și a verificat situația, identificând persoanele implicate. S-a dovedit că toate erau minore, eleve a școlii din localitate.

„În referire la imaginile apărute in spațiul public, polițiștii s-au sesizat din oficiu și au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de lovire sau alte violențe. Totodată, a fost informată conducerea unității de învățământ despre aspectele constatate. Din primele cercetări, polițiștii au stabilit că, la data de 12 februarie a.c., într-o stație de autobuz din Dărmănești, pe fondul unor discuții în contradictoriu, trei minore, cu vârste cuprinse între 13 și 15 ani, ar fi agresat o elevă de 13 ani”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Bacău, inspector principal de poliție Cătălina Păduraru.

Citeşte şi: Bătaie într-un mall din Craiova. Indivizii s-au bătut cu pumnii şi picioarele chiar sub ochii trecătorilor – VIDEO