APEL DISPERAT! Familia românului răpit cere ca statul să plătească răscumpărarea cerută de terorişti VIDEO

Părinţii lui Iulian Gherguţ, românul răpit în Burkina Faso, cer autorităţilor române să plătească răscumpărarea cerută de Grupul jihadist Al-Mourabitoune.

RomaniaTV.net
31 aug. 2015, 10:28
APEL DISPERAT! Familia românului răpit cere ca statul să plătească răscumpărarea cerută de terorişti VIDEO

Familia lui românului răpit este disperată şi cere ajutor guvernului României. Părinţii solicită statului să plătească răscumpărarea, pentru ca bărbatul să poată fi eliberat.

Apelul familei vine după ce Iulian Gherguț a apărut într-o înregistrare video șocantă apărută pe Youtube. 

IMAGINI ŞOCANTE. Teroriştii au publicat o ÎNREGISTRARE cu românul răpit în Burkina Faso VIDEO

Românul, agent de securitate într-o mină de mangan la Tambao, în nordul Burkinei Faso, în apropiere de frontiera cu Niger și Mali, a fost răpit la 4 aprilie de oameni înarmați care purtau turbane. Directorul companiei care administrează mina a declarat autorităţilor că cinci persoane l-au răpit pe român, după ce au atacat o patrulă de securitate pe care acesta o conducea. Atacatorii, care ar fi rebeli tuaregi afiliaţi la Al Qaida în Maghrebul Islamic, ar fi pregătit cu atenţie atacul în urma căruia mina a fost incendiată.

Reacţia lui Klaus Iohannis după apariţia înregistrării cu românul răpit în Burkina Faso

Grupul jihadist Al-Mourabitoune a anunțat că îl deține pe românul răpit în Burkina Faso în aprilie, într-un mesaj audio. Afirmând că vorbește în numele lui „Adnan Abou Walid Sahraoui, emirul Al-Mourabitoune”, autorul acestei înregistrări în arabă „face apel la guvernul român să acorde o atenție serioasă negocierilor pe tema eliberării ostaticului deținut de grup”.

Familia românului, stabilită în Italia, aşteaptă cu disperare un miracol, iar guvernul român să îi anunţe că Iulian se va întoarce acasă. Mătuşa bărbatului a transmis un mesaj cutremurător.

„Din informaţiile noastre, guvernul a fost contactat de către răpitori, iar asta înseamnă că ei ştiu unde se află şi cine l-a răpit pe nepotul meu, Iulian. El a fost acasă, apoi a plecat în Burkina Faso. Noi avem speranţă că se va întoarce acasă viu şi nevătămat. Suntem o familie credincioasă, credem în Dumnezeu şi ne rugăm neîncetat la Dumnezeu. Credem că guvernul va face aşa. Dacă nu pentru familie, sau pentru băiat, măcar pentru lumea asta întreagă. Părinţii lui au aflat de la colegii lui de muncă. Aşteptăm să facă guvernul ceva”, a mărturisit mătuşa lui Iulian Gherguţ.