Soţia lui Christian Sabbagh, mărturii emoţionante despre afecţiunea de care suferă fiul lor cel mic: „Autismul nu este o boală sau o epidemie”

Jurnalistul Christian Sabbagh și soţia lui, Iulia, au fost asaltați cu mesaje pe rețelele de socializare după ce au vorbit despre afecțiunea fiului lor. Georges a fost diagnosticat cu tulburare de spectru autist.

11 dec. 2022, 20:51
Soţia lui Christian Sabbagh, mărturii emoţionante despre afecţiunea de care suferă fiul lor cel mic: „Autismul nu este o boală sau o epidemie”

Christian Sabbagh a rupt tăcerea şi a vorbit despre afecțiunea de care suferă fiul cel mic, Georges. Prezentatorul TV  a fost diagnosticat cu tulburare de spectru autist. După ce a dezvăuit acest lucru, Christian Sabbagh și soția sa, Iulia, au fost asaltați cu mesaje pe conturile de pe rețelele de socializare.

„Pentru ca după mediatizarea diagnosticului fiului meu, am tot primit mesaje unele de “compătimire”sa nu spun răutate precizez următoarele:
– Autismul nu este o boală sau o epidemie. Este de fapt foarte subdiagnosticat. De asemenea, nu este neapărat un lucru rău.
– Autistii duc lupte ca noi toți ceilalți, dar multe dintre ele provin de la oameni intoleranți sau locuri care nu sunt proiectate pentru ei.
-Majoritatea persoanelor cu autism nu vor un „leac” pentru că le place ceea ce sunt, chiar dacă lumea este puțin mai greu de navigat. Persoanele cu autism sunt la fel de unice ca și neurotipii!

Citeşte şi: Copilul lui Tataee de la BUG Mafia are autism: „Cred că și eu am avut o formă mai ușoară. Nu e o boală, deși beneficiază de tratament”

-Autiștii sunt peste tot. … Multe personalități istorice celebre erau probabil autiste, cum ar fi Mozart, Einstein, președintele Lincoln și Emily Dickinson. Câteva exemple actuale sunt Sir Anthony Hopkins, Dan Akyroyd și Elon Musk.
-Persoanele cu autism fac lucruri grozave în fiecare zi! … Doar pentru că unii dintre ei nu vorbesc nu înseamnă că nu au lucruri de spus.

Citeşte şi: Boala rară de care suferă Brad Pitt. Actorul este disperat: „Nimeni nu mă crede!”

-Există o concepție greșită că, pentru că cineva nu vorbește, nu este inteligent și nu este capabil să trăiască o viață împlinită. Oferă cuiva instrumentele potrivite și vei descoperi că au multe de spus și o perspectivă valoroasă asupra lumii””, a scris soţia lui Christian Sabbagh, pe Facebook.