Apel umanitar pentru salvarea mamei unei prezentatoare tv: „A fost diagnosticată cu un tip de cancer foarte rar”

Mama unei cunoscute prezentatoare tv are nevoie de ajutor. Femeia a fost diagnosticată cu o formă rară de cancer care din fericire este operabil, însă suma de bani necesară este mult prea mare pentru posibilitățile familiei.

20 mart. 2024, 10:13
Apel umanitar pentru salvarea mamei unei prezentatoare tv: „A fost diagnosticată cu un tip de cancer foarte rar”
Apel umanitar pentru salvarea mamei unei prezentatoare tv: „A fost diagnosticată cu un tip de cancer foarte rar”

Apel umanitar. Boala nu întreabă pe nimeni cine este, apărând atunci când viața pare mai frumoasă ca oricând. Este și cazul Ramonei-Giorgiana Sîrbu, a cărei mamă a primit un diagnostic crunt.

Citește și: Apel umanitar! La 39 de ani, Roxana a fost diagnosticată cu o tumoare malignă a ovarului. După șase intervenții chirurgicale și nenumărate recidive, salvarea i-a venit din China, unde ar putea beneficia de o terapie inovatoare pentru tumori solide

Apel umanitar pentru salvarea mamei unei prezentatoare tv

Ramona Sîrbu a postat un mesaj pe Instagram în care îi roagă pe toți cei care doresc să îi ofere o șansă la viață mamei sale să doneze orice sumă, oricât de mică, pentru ca femeia să poată fi operată. Sarcomul uterin este un tip de cancer care se formează în mușchii sau țesuturile uterului. Aproximativ 3% dintre cancerele uterine sunt sarcoame. Această boală apare atunci cand celulele din uter, de obicei din stratul muscular, încep să crească necontrolat.

„Mama mea se află într-o situație delicată în acest moment. A fost diagnosticată cu sarcom uterin în Roma, un tip de cancer foarte rar și agresiv. Vrem să o aducem în țară și să o operăm la o clinică privată din Cluj, însă costurile sunt mari, iar în acest moment nu dispunem de toți banii. Dacă puteți să ajutați, cu orice sumă, oricât de mică, v-am fi veşnic recunoscători.

Conturi:

Cont în LEI:

RO31BREL00055126044 70100

Ramona-Georgiana Sîrbu

Cont în EURO:

LT53325005379078156 8

Ramona-Georgiana Sîrbu”, este mesajul prin care prezentatoarea cere ajutorul celor cu inimă bună pentru a-și salva mama.

O luptă grea duce și Roxana Carabineanu, o femeie de doar 39 de ani, a cărei viață s-a schimbat în toamna anului 2020, când a mers la un control ginecologic de rutină. Atunci a aflat că are un chist ovarian de 7 cm.

Roxana Carabineanu a făcut o primă operație în timpul căreia chistul i-a fost îndepărtat cu tot cu ovar. Dar problemele de sănătate erau abia la început. A fost diagnosticată cu tumoare malignă a ovarului cu celule germinale de tip Yolk sac și a fost supusă unei a doua intervenții chirurgicale la nici jumătate de an după prima, deoarece tumoarea recidivase.

A făcut chimioterapie în Turcia și în București, dar a trebuit să întrerupă ședințele în momentul în care a primit un alt diagnostic crunt – ocluzie intestinală – și a fost supusă unei a treia intervenții chirurgicale. În total, tânăa a fost supusă la nu mai puțin de șase intervenții chirurgicale, dar boala recidivează la anumite intervale de timp.

La începutul acestui an, Roxana a plecat în China pentru a începe o terapie inovatoare pentru tumori solide, care stopează recidiva și distruge complet celulele canceroase. Costul estimativ al tratamentului in China este de 150.000 euro, bani de care familia Roxanei nu mai dispune în acest moment, după toate cheltuielile de până acum. De aceea tânăra a apelat la ajutorul oamenilor care au posibilitatea să o ajute.

Mai multe informații despre cazul Roxanei Carabineanu se găsesc pe pagina de Facebook care găzduiește grupul Roxana’s Hope: Sprijin pentru Lupta împotriva Cancerului.

Citește și: Apel umanitar pentru salvarea lui Mărin! Tânărul în vârstă de 31 de ani duce o luptă grea cu o boală cruntă