Apele Române lămuresc demiterea directorului SGA Suceava: „Nu pot fi acceptate erori care să pericliteze instituţia şi specialiştii”

Daniel Drăgoi, directorul Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Suceava, a fost demis, zilele trecute, din motive religioase, după cum a susţinut acesta în spaţiul public. Reprezentații Apelor Române spun, însă, că demiterea lui Drăgoi nu a avut nimic de-a face cu faptul că acesta s-a rugat în faţa instituţiei.

RomaniaTV.net
14 apr. 2020, 07:24
Apele Române lămuresc demiterea directorului SGA Suceava: „Nu pot fi acceptate erori care să pericliteze instituţia şi specialiştii”

După ce a fost demis, Daniel Drăgoi a declarat în presă că faptul că s-a rugat „în faţa clădirii, ca Dumnezeu să se îndure de Suceava” i-ar fi deranjat pe mai-marii de la Apele Române, care au dispus eliberarea sa din funcţie.

Într-un comunicat al Apelor Române, se arată că au fost mai mulţi factori care au condus la eliberarea sa din funcţie. Printre aceştia, faptul că nu ar fi luat toate măsurile pentru protejarea angajaţilor, ar fi gestionat deficitar relația cu subordonații şi ar fi avut o atitudine conflictuală faţă de superiorii ierarhici. În plus, lui Daniel Drăgoi, care ocupa funcţia de director interimar, i-a încetat interimatul.

În primul rând, facem precizarea că Directorul SGA Suceava, Daniel Drăgoi, exercita cu caracter temporar această funcție de conducere. Încetarea interimatului s-a realizat în condițiile legii ca urmare a unor deficiențe de management, dar și a gestionării defectuoase a crizei provocate de răspândirea noului Coronavirus (Covid – 19).

Un muncitor din Suceava plecat la cules de sparanghel în Germania, dezvăluiri despre condiţiile de muncă: „Suntem mai rău ca la stână”

Așadar, decizia directorului Administrației Bazinale de Apă (ABA) Siret nu are nicidecum la bază considerente religioase. În fapt, au fost înregistrate, în mod special, în ultima perioadă, deficiențe în gestionarea relației cu subordonații. Totodată, au fost semnalate de către sindicat situații în care nu au fost luate toate măsurile pentru protejarea angajaților de o posibilă infectare cu Coronavirus (Covid-19). Se poate vorbi, de asemenea, de atitudinea conflictuală față de organele ierarhic superioare și chiar față de alte entități cu care instituția are relații de colaborare, respectiv Garda de Mediu, care a reclamat refuzul SGA Suceava de a participa la o intervenție în cazul unor prelevări de probe, pe raza localității Preutești, județul Suceava, unde se află o stație de epurare din anul 2012, care nu are autorizație de gospodărire a apelor.

Mai ales în aceste condiții de criză, considerăm că nu pot fi acceptate abateri sau erori care pot supune riscului atât instituția, dar mai ales specialiștii din cadrul SGA Suceava„, se arată în comunicatul transmis de Apele Române. 

Gest impresionant al unei bunicuţe din Suceava. Medicii au fost surprinşi de felul în care a ales să se prezinte la spital

Reprezentanţii Apelor Române au propria interpretare a gestului fostului director de a îngenunchia şi de a se ruga în faţa instituţiei. Aceştia susţin că aşa-zisa rugăciune a durat cât s-au făcut fotografiile care, apoi, au apărut în presă: „Având în vedere aceste clarificări care au stat la baza luării acestei decizii, nu excludem varianta ca, intuind probabilitatea înlocuirii sale din funcție, domnul Daniel Drăgoi să fi făcut gestul de a îngenunchia în fața instituției, tocmai pentru a atrage atenția asupra sa și a da o conotație religioasă deciziei superiorilor săi, mai ales că, din imaginile surprinse de camerele de supraveghere, reiese fără echivoc, faptul că, așa – zisa rugăciune a durat exact cât s-au făcut fotografiile apărute în spațiul public. Prezența presei, în fața instituției, i-a oferit domnului Daniel Drăgoi oportunitatea de a da o altă semnificație deciziei de schimbare a sa din funcție, prin invocarea discriminării întemeiate pe motive religioase”, se arată în comunicatul transmis de Apele Române.