O asistentă de la Suceava plânge şi cere ajutorul: Nu mai putem. Vrem să fim testaţi. Am intrat în contact cu toţi care sunt infectaţi

O asistentă de la Spitalul din Suceava a declarat în lacrimi la România TV faptul că multe asistente, dar și doctori din cadrul instituției nu au fost testați deoarece nu mai sunt teste și continuă să meargă la spital pentru a îngriji pacienții.

RomaniaTV.net
25 mart. 2020, 07:13
O asistentă de la Suceava plânge şi cere ajutorul: Nu mai putem. Vrem să fim testaţi. Am intrat în contact cu toţi care sunt infectaţi

”Am venit sa ne testam pentru siguranta familiilor si ne-au spus ca nu mai sunt teste si nu vom mai fi testati. Spitalul nu mai are asistenti, doctori, infirmiere sau brangardieri. Noi suntem obligate sa lucram, noi nu stim daca suntem pozitivi pentru ca noi toti am intrat in contact cu cei infectati, sunt toti medicii de sectie, sefi, asistenti confirmati. Noi vrem, facem un apel, sa ne aduca teste sa stim in ce stadiu suntem noi si familiile apoi venim si lucram” , a declarat femeia.

”Toti de aici ne dorim, vrem sa stim cum suntem. Cand aflam ca suntme negativi venim si ajutam dra nu mai mergem acasa. Pentru familii vrem sa stim. Il rugam pe Arafat sa trimita teste sa sa se dea liber ca nu mai vor sa ne faca teste. Ne-au obligat sa venim. Cei testati sunt in izolare. De 3 zile stam la rand si nu apucam sa ne facem testul. Suntem prea multi si ne aduc doar 100 de teste” , a continuat asistenta.

Asistenta a declarat faptul că nu mai sunt teste pentru toate cadrele medicale și asistentele din spital care au intrat în contact cu persoanele confirmate, dar și cu cele decedate din cauza coronavirusului. 

Femeia plânge în timp ce povestește cât de gravă este situația la Suceava și cum trebuie să meargă la muncă în condițiile în care nu știe dacă este confirmată cu virusul ucigaș, dar mai ales pentru că intră în contact cu persoanele dragi.

Citește și: OFICIAL Textul integral al Ordonanţei Militare nr.3 din 2020, prin care se instaurează măsuri restrictive fără precedent

Nelu Tătaru a declarat faptul că asistentele și medicii care nu au fost testați pot intra în autoizolare.

În timp ce se află în direct, asistenta a declarat că au început să se miște lucrurile în spital.

”Ne impart foi sa ne testeze. Multumesc domnule! Acum au venit cu hartii sa le completam, pentru testate banuiesc. Da, asa este. Ne filmeaza acum, sa vada cine suntem aici” , a spus femeia.

Peste 90 de angajaţi ai Spitalului Judeţean Suceava, confirmaţi cu coronavirus

Numărul cazurilor confirmate cu COVID 19 în rândul personalului medical de la Spitalul de Urgență Suceava a ajuns la 92, au anunţat reprezentaţii SANITAS pe pagina de Facebook. „Încă se testează!”, au scriu sindicaliștii, avertizând astfel că numărul cazurilor pozitive ar putea crește.

Situaţie foarte gravă la Spitalul Judeţean Suceava, unde numărul cadrelor medicale infectate cu coronavirus s-a triplat de ieri. Sindicaliştii din Sănătate se aşteaptă ca numărul celor infectaţi cu COVID-19 să crească.

Citește și: Gheorghe Flutur, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, are coronavirus. Care este starea politicianului

„92 DE CAZURI CONFIRMATE ÎN RÂNDUL PERSONALULUI MEDICAL DE LA SUCEAVA ȘI ÎNCĂ SE TESTEAZĂ!

Așa cum anticipam dimensiunea dezastrului o vom avea zilele următoare!
Din păcate se înmulțesc cazurile de îmbolnăvire a personalului medical în tot mai multe unități sanitare mari, dar cazul de la Suceava rămâne cel mai afectat!
Asigurați echipamente de protecție pentru personalul medical!
Testați cu prioritate personalul din spitale!
Organizați spitalele adaptat la situația actuală!”, este mesajul postat pe pagina de Facebook a Sanitas.

Tot personalul Spitalului Judeţean din Suceava va intra în carantină, iar unitatea va închisă pentru a fi dezinfectată după ce zeci de cadre medicale au fost confirmate pozitiv cu coronavirus. Ulterior, Spitalul Judeţean Suceava va fi folosit pentru tratarea cazurilor de coronavirus, a anunţat secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Nelu Tătaru.