Apelul unei bunici în prag de Sărbători: „Domnule ministru, te rog să mă salvezi”

Bunica Parascheva trăieşte în Botoşani, judeţul cu cele mai mici pensii din România. A muncit toată viaţa, iar acum primeşte 1.000 de lei în fiecare lună. Banii abia îi ajung pentru a-şi plăti facturile, pentru mâncare şi medicamente. Noroc că are un băiat care o ajută.

08 dec. 2022, 09:20
Apelul unei bunici în prag de Sărbători: „Domnule ministru, te rog să mă salvezi”

După ce au muncit zeci de ani, milioane de bătrâni primesc pensii de mizerie. Se descurcă cu cu greu de la o lună la alta. Cheltuielile lunare sunt prea mari comparativ cu veniturile lor. De pus bani deoparte, vacanţe în cele ai multe cazuri nici nu nu poate fi vorba. În prag de Sărbători îşi drămuiesc cum pot puţini bani pe care îi primesc pentru a pune ceva pe masa de Crăciun.

Citeşte şi: Ajutor de deces 2023. Veşti bune pentru românii loviţi de necaz, se dau 7000 de lei de la stat de anul viitor pentru înmormântare

 

Apelul unei bunici în prag de Sărbători: „Domnule ministru, te rog să mă salvezi”

Un caz de acest gen este şi bunica Parascheva. Din cei 1.000 de lei pe care îi primeşte drept pensie trebuie să acopere cheltuielile. Este bolnavă, iar mulţi bani din pensie se duc pe medicamente. Bunica are cancer şi este nevoită să cumpere lunar medicamente care să-i aline durerile.

„Domnule ministru, te rog…Plângând te rog să mă salvezi. Ca să ne ajungă banii pentru boală mea, cancer, și să pot trăi”, spune bunica Parascheva în lacrimi.

Citeşte şi: Vouchere sociale 2023. Schimbare radicală, creşte pragul de venit, câţi români vor mai primi pe card 250 de lei din două în două luni

Cu chiu cu vai a reuşit să pună bani deoparte pentru lemne să se încâlzească în această iarnă. O ajută şi fiul ei cum poate.

„De când sunt eu n-am văzut așa prețuri, 50 de milioane. Am strâns în fiecare lună, și am și băiatul, și a pus și el”, a povestit bunica Parascheva, la Antena 3.