APIA plăteşte ajutorul de stat pentru beneficiarii din sectorul creşterii animalelor, începând de joi

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) plăteşte, începând de joi, ajutorul de stat pentru cei 26 de beneficiari din sectorul creşterii animalelor, aferent serviciilor prestate în luna august 2018, iar suma totală autorizată la plată depăşeşte 1,051 milioane de lei, a anunţat, joi, instituţia.

RomaniaTV.net
25 oct. 2018, 12:11
APIA plăteşte ajutorul de stat pentru beneficiarii din sectorul creşterii animalelor, începând de joi

Banii se acordă din bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale pentru solicitanţii care au accesat această formă de ajutor în conformitate cu Hotărârea de Guvern nr.1179/2014 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru ameliorarea raselor de animale.

De asemenea, APIA a demarat plăţile şi pentru renta viageră agricolă în sumă totală de 35,66 milioane de lei pentru un număr de 31.877 beneficiari care au optat ca plata să le fie efectuată prin mandat poştal.

Prin Hotărârea Guvernului nr. 1179/2014 a fost instituită o schemă de ajutor de stat în sectorul creşterii animalelor, pentru perioada 2015-2020, a cărei valoare maximă totală este de 759,25 milioane de lei.

Astfel, se acordă ajutorul de stat pentru efectuarea serviciilor aferente întocmirii şi menţinerii registrelor genealogice şi pentru testele efectuate de terţi sau în numele unor terţi pentru determinarea calităţii genetice sau a randamentului genetic al şeptelului, cu excepţia controalelor efectuate de proprietarul şeptelului şi a controalelor de rutină cu privire la calitatea laptelui, scrie Agerpres.