Aplicaţia care arată starea de ebrietate. 22 de adulţi, care au consumat alcool, au fost testaţi

Aplicaţia care arată starea de ebrietate. Un smartphone îşi poate da seama dacă o persoană a consumat alcool în exces. Un studiu recent al Universităţii Stanford a demonstrat asta. Procedura a fost simplă: 22 de adulți au consumat alcool timp de 7 ore și apoi s-au testat.

29 ian. 2021, 16:37
Aplicaţia care arată starea de ebrietate. 22 de adulţi, care au consumat alcool, au fost testaţi
Aplicaţia care arată starea de ebrietate

Aplicaţia care arată starea de ebrietate. În timp ce consumat alcool, adulţii începeau să se mişte cu telefonul lipit de spate. Totul a ţinut vreme de şapte ore. În timp ce participanţii erau supuşi testului, telefonul măsura accelerarea paşilor, dar şi felul în care aceştia îi executau.

În 90% din cazuri, concluzia a fost că participanţii aveau o alcoolemie peste medie, asta pe baza schimbărilor de mers.

Citeşte şi: Alcoolemie uriaşă pentru şeful de poliţie găsit inconştient în maşină. Omul legii a intrat în comă alcoolică

Aplicaţia care arată starea de ebrietate

Nu, nu va trebui să sufli în telefon ca la alcooltest. Telefonul stă lipit de corp și înregistrează mișcările. Schimbările de mers îi spun telefonului dacă cel care îl poartă a consumat peste măsură și poate să alerteze pe cineva.

Cercetătorul vrea să-i oprească pe cei care urcă băuți la volan. A pierdut un prieten într-un accident auto, potrivit Aleph News.

În cât timp iese alcoolul din organism dacă vrei să te urci iar la volan

Există mai multe apluicaţii care estimează în cât timp nivelul de alcool din sângele tău ajunge la zero și care e ora la care te poți urca din nou la volan.

Valoarea alcoolemiei este dată de cantitatea de alcool pur consumată, în grame, înmulţită cu 0,8 (densitatea alcoolului), totul împărţit la greutatea corporală a celui care a băut.

Tot mai mulți cercetători au încercat să răspundă la această întrebare. Totuși, durata eliminării alcoolului din organism depinde de foarte mulți factori printre care greutatea celui care bea, tipul de băutură consumat, durata timpului în care este consumată băutura și cât de mult se odihnește șoferul după ce s-a delectat cu o anumită cantitate de alcool.

Medicii susțin că în ceea ce privește persoanele care consumă alcool pe stomacul gol, valoarea maximă a alcoolemiei se atinge în 20-30 de minute. Acest lucru se întâmplă deoarece metabolismul este mai rapid şi alcoolul ajunge mai repede în sânge.

Dacă cel care a consumat băuturi alcoolice are o greutate de 70 de kilograme, iată în cât timp va elimina alcoolul din corp:

– un litru de vin se elimină între 7 ore şi 9 ore;
– bere de 500 ml se va elimina în aproximativ 2 ore;
– bere de 500 ml se va elimina în aproximativ 2 ore;
– 100 ml de lichior se elimină în aproximativ 3 ore şi 10 minute;

-100 ml palincă se elimină în aproximativ 4 ore şi 10 minute;

Timpul eliminării băuturilor poate să difere în funcție de gradul de alcool pe care îl conține fiecare.