Aplicaţia unui ardelean revoluţionează „selfie-ul”. VIDEO

Ivenția unui ardelean face înconjorul lumii. Este vorba despre aplicația Fyuse, creată de ardeleanul Radu Rusu, o aplicaţie cu ajutorul căreia utilizatorii pot să realizeze fotografii „în spațiu” și despre care creatorul ei spune că este unică.

07 feb. 2015, 06:19
Aplicaţia unui ardelean revoluţionează „selfie-ul”. VIDEO

Aplicația le dă tuturor posibilitatea de a realiza fotografii inedite, în perspectivă, este și unul dintre motivele pentru care Fyuse a fost deja descărcată de pe internet de sute de mii de ori.

Acest surround view sau fotografie spaţială are ca şi scop să captureze un anumit spaţiu, în care te mişti cu o cameră, într-un mod cât mai compact posibil. Am vrut să avem ceva unic, utilizatorii să devină activi, artişti într-un fel”, a spus programatorul Radu Rusu, într-un interviu Digi24.

Tânărul Radu Rusu are 33 de ani, este originar din județul Alba, dar a studiat la Cluj, fiind absolventul Univestității Tehnice din Cluj-Napoca. Acum, Radu Rusu s-a mutat în State, acolo de unde coordonează o echipă de 14 specialiști în robotică, alături de care pune la punct aplicația.

Din punct de vedere al bazei de utilizatori, practic am devenit locul patru pentru prima dată în Statele Unite. Ştim că suntem printre primele aplicaţii de acest gen în Japonia”, mai afirmă Rusu în interviul citat mai sus.

Luând în considerare faptul că Fyuse apare deja între primele aplicații gratuite, recomandate în Apple Store sau Google Play Store, putem spune că în scurt timp, are toate șansele să ajungă și Facebook în popularitate.

„Noi, sincer, nu ne axăm pe a deveni următorul Facebook. Scopul nostru ca şi companie este să ajutăm să creăm un nou internet”, explică programatorul în interviul Digi24.

Fyuse a fost lansată în mediul online în 19 aprilie 2014, iar de atunci are sute de mii de utilizatori în întreaga lume. Radu Rusu a reușit, alături de colaboratorul său să obțină până și o finanțare de 3 milioane de dolari, pentru a putea dezvolta aplicația și a o putea răspândi pe tot globul.

Specialiștii din domeniu susțin că Fyuse are toate șansele să atragă atenția marilor investitori, la fel cum a făcut-o și aplicația Instagram, care a fost cumpărată de Facebook în 2012 pentru suma de un miliard de dolari.

CUM se poate descărca aplicația și cum funcționează?

Pe telefoanele cu sistem ANDROID, aplicația Fyuse se poate descărca GRATUIT de aici, iar pentru cele cu sistem iOS, linkul de descărcare, tot gratuit, se poate accesa aici.

După instalare, utilizatorii vor trebui să se înregistreze pe rețeaua Fyuse, cu adresa de e-mail, sau folosindu-și contul de Facebook ori Twitter.

Odată intrați în program, Fyuse vă dă posibilitatea de a realiza o fotografie „în spațiu” pe care o puteți împărtăși apoi utilizatorilor Fyuse, sau celor de Facebook ori Twitter. Pentru realizarea fotografiei în perspectivă, trebuie să țineți degetul pe ecran, să mișcați telefonul în direcția dorită și după câteva secunde, după ridicarea degetului, Fyuse va transforma instantaneele preluate într-o fotografie în spațiu.

Seamănă cu o fotografie de tip panoramă, dar diferența majoră este că aceasta făcută cu Fyuse se mișcă când este atins sau mișcat ecranul, pe când cea panoramică este o imagine statică.