Aplicaţia video TikTok, interzisă: „Nu vreau să mă pronunţ înaintea preşedintelui”

Secretarul de stat american Mike Pompeo a anunţat luni seara că SUA ''analizează cu siguranţă'' varianta interzicerii unor aplicaţii chineze de social media, printre care TikTok, transmit Reuters şi EFE.

RomaniaTV.net
07 iul. 2020, 09:02
Aplicaţia video TikTok, interzisă: „Nu vreau să mă pronunţ înaintea preşedintelui”

Nu vreau să mă pronunţ înaintea preşedintelui (Donald Trump), dar este un lucru pe care îl examinăm”, a spus Pompeo într-un interviu acordat postului de televiziune Fox News.

Congresmenii americani au exprimat temeri privind securitatea naţională în legătură cu gestionarea informaţiilor despre utilizatori ai aplicaţiei TikTok, afirmând că sunt îngrijoraţi de legea chineză care le cere companiilor interne ”să sprijine şi să coopereze cu activitatea de intelligence controlată de Partidul Comunist chinez”.

Citeşte şi: Tragedie în social media. S-a sinucis una dintre vedetele TikTok-ului, o dansatoare înnăscută

Aplicaţia TikTok, care nu este disponibilă în China, a încercat să se distanţeze de originile sale chinezeşti pentru a obţine o audienţă globală şi a pus accentul pe independenţa sa faţă de Beijing.

Afirmaţiile lui Mike Pompeo intervin pe fondul sporirii tensiunilor dintre SUA şi China referitoare la izbucnirea pandemiei de COVID-19 şi la măsurile luate de Beijing faţă de Hong Kong.

Deţinută de compania ByteDance, cu sediul în China, aplicaţia video TikTok a fost recent interzisă în India, alături de alte 58 de aplicaţii chineze, după un incident frontalier între India şi China.

Potrivit Reuters, TikTok va ieşi de pe piaţa din Hong Kong în termen de câteva zile, după ce China a adoptat o nouă lege privind securitatea în fosta concesiune britanică.