Apocalipsa după Banca Mondială: Terra va fi lovită de un val de dezastre fără precedent VIDEO

Nu doar mayaşii, Nostradamus, evangheliile sau profeţii ciudaţi de la radio prevestesc Apocalipsa, ci, mai nou, şi Banca Mondială. Un raport publicat zilele acestea arată că Pământul se află pe o traiectorie distructivă. 

RomaniaTV.net
19 nov. 2012, 07:06
Apocalipsa după Banca Mondială: Terra va fi lovită de un val de dezastre fără precedent VIDEO

„Pământul se va confrunta cu un val de dezastre fără precedent, dacă guvernele lumii nu iau măsuri urgente în privinţa încălzirii globale”. Avertismentul a fost lansat de Banca Mondială – care a prezentat un raport alarmant privind viitorul planetei. Potrivit documentului, Pământul se află în prezent pe o traiectorie distructivă.

Raportul Băncii Mondiale a fost intitulat sugestiv „Turn down the heat” adică, „Reduceţi Căldura.” El avertizează că politicile actuale ne îndreaptă spre un scenariu dezastruos. Planeta se va încălzi cu aproximativ 4 grade Celsius până la sfîrşitul secolului, având efecte catastrofale asupra mediului.

Sudul Europei va fi afectat de secetă şi temperaturi extreme, în timp ce în nordul continentului nostru vor fi mai multe precipitaţii decât în mod normal, mai ales pe timpul iernii. Europa va avea parte de ierni extreme, din cauza modificării tiparelor vânturilor. Nici verile nu vor fi mai plăcute în Europa, întrucât va fi o frecvenţă mult mai mare a valurilor de caniculă.

America şi Orientul Mijlociu vor fi şi ele afectate de secetă. În cele mai calde luni ale anului, temperaturile vor fi cu 9 grade mai mari decât astăzi şi vor atinge, astfel, nivele specifice deşerturilor din Libia. În plus, seceta va afecta producţia agricola şi ar putea duce la o criză alimentară.

În paralel, Asia va fi ameninţată de furtuni şi inundaţii. Potrivit raportului publicat de banca Mondială, cele mai expuse ţări sunt Vietanmul şi Bangladeshul.

În plus, în Africa pîndeşte pericolul epidemiilor. Roiurile de insecte ar putea deveni mai numeroase, stimulate de încălzirea climei. Astfel, bolile transmise prin înţepături ar scăpa practic de sub control.

Potrivit Băncii Mondiale, încălzirea globală reprezintă astăzi una dintre cele mai mari ameninări la adresa umanităţii, întrucât nu va afecta doar mediul înconjurător, ci şi economia şi sănătatea de pe întreaga planetă.

„Având în vedere că nu ştim dacă ne vom putea adapta la astfel de schimbări climatice, încălzirea cu 4 grade Celsius pur şi simplu nu trebuie să aibă loc – trebuie să reducem căldura. Doar acţiunile imediate, internaţionale, de cooperare, pot să împiedice acest lucru”, arată Banca Mondială.

CITEŞTE RAPORTUL AICI