TEMPERATURI RECORD de până la 75 de grade Celsius, INUNDAŢII, alunecări de teren şi sute de morţi

Vremea face ravagii pe Glob. În Asia, inundaţiile au provocat moartea a sute de oameni, în timp ce Turcia şi Iranul înregistrează recorduri de temperatură. Iar în Balcani, cel puţin patru oameni şi-au pierdut viaţa în alunecări de teren, provocate de ploi torenţiale.

05 aug. 2015, 07:48
TEMPERATURI RECORD de până la 75 de grade Celsius, INUNDAŢII, alunecări de teren şi sute de morţi

Scene dramatice au fost surprinse în nordul Chinei. O şosea, pe care se aflau trei maşini, a fost luată pur şi simplu de ape.
În total, cel puţin opt persoane şi-au pierdut viaţa în inundaţiile din China.

China nu este singura afectată de ploile torenţial.

Peste 100 de oameni şi-au pierdut viaţa în Pakistan, iar alţi 50 în Myanmar. Şi în India, zeci de oameni au murit în inundaţii, iar mii de poduri, şosele şi clădiri au fost distruse de torente.

Ploile fac ravagii şi în Macedonia. Cel puţin patru oameni, printre care un copil de şapte ani, au murit, iar altul este dat dispărut în urma unei alunecări de teren provocate de ploile abundnete.

Între timp, în alte zone canicula le dă bătăti de cap oamenilor. În Turcia, mercurul din termometre a urcat până la 50 de grade Celsius.

De departe, însă, cea mai dramatică situaţie este în Iran. Într-o staţiune aflată pe litoralul Golfului Persic s-au înregistrat 73 de grade Celsius, posibil record mondial de căldură.

Vezi şi: România, pârjolită de CANICULĂ. Vreme mai caldă decât în mod obişnuit, SECETĂ EXTREMĂ în unele zone

Peste Ocean, incendiile de vegetaţie continuă să ia amploare. Unul dintre incendii s-a extins în numai cinci ore cu 9.000 de hectare. Circa 15.000 de pompieri se luptă cu flăcările, iar 13.000 de oameni au fost evacuaţi. Focul a distrus deja zeci de clădiri şi ameninţă încă 7.000. Până acum autorităţile au cheltuit deja 14 milioane de dolari pentru a încerca să stingă flăcările.

Vezi şi: PROGNOZA METEO. Vremea se menţine călduroasă, iar temperaturile ajung la 35 grade Celsius, la umbră