România, pârjolită de CANICULĂ. Vreme mai caldă decât în mod obişnuit, SECETĂ EXTREMĂ în unele zone

Publicat: Marţi, 04 August 2015 13:20 // Actualizat: Marţi, 04 August 2015 13:22 // Sursa: romaniatv.net

Vremea deosebit de caldă anunțată de către meteorologi pentru perioada următoare va determina menținerea unui nivel scăzut și extrem de scăzut al rezervei de apă în solul agricol pe majoritatea suprafețelor, se notează în prognoza agrometeorologică întocmită de Administrația Națională de Meteorologie /ANM/, valabilă pentru perioada 4-10 august.

Caracteristici meteorologice relevă faptul că, în următorul interval, va predomina o vreme mai caldă decât în mod obișnuit, la nivelul întregii țări. Temperatura medie diurnă a aerului se va situa între 19 și 31 grade Celsius, maximele aerului fiind cuprinse între 27 și 37 grade Celsius, în timp ce minimele vor oscila între 8 și 25 grade Celsius, pe întreg teritoriul agricol al țării.

Din punct de vedere al precipitațiilor, acestea vor fi reduse cantitativ, dar sporadic vor apărea averse însoțite de descărcări electrice și intensificări temporare ale vântului.

La nivel agrometeorologic, în cultura de porumb, conținutul de apă pe adâncimea de sol 0-100 cm, va prezenta valori scăzute și deosebit de scăzute (secetă pedologică moderată, puternică și extremă), în majoritatea zonelor de cultură ale țării. În cea mai mare parte a Transilvaniei și local în vestul Munteniei, rezerva de umiditate din sol se va încadra în limite satisfăcătoare.

Potrivit ANM, regimul termic al aerului și solului mai ridicat decât în mod normal și persistența insolației în orele de amiază vor determina deprecierea aparatului foliar prin îngălbenire/uscare, boabe șiștave (nedezvoltate, seci — n. r.) și știuleți subdimensionați la porumb, capitule cu diametrul restrâns și semințe seci la floare-soarelui, îndeosebi pe arealele agricole unde se menține fenomenul de secetă pedologică.

Vezi si: PROGNOZA METEO. Temperaturile se menţin caniculare în următoarele zile

La grâul de toamnă va fi posibilă finalizarea lucrărilor de recoltare, la nivelul întregii țări.

Cultura de floarea-soarelui se va afla în fazele de înflorire (80-100%) și maturitate ceară (20-100%), în cea mai mare parte a regiunilor agricole, în timp ce la porumb se vor semnala mătăsirea (60-100%), maturitatea în lapte (30-100%) și maturitatea ceară (10-70%).

În centrul țării, sfecla de zahăr va înregistra alungirea și îngroșarea axei hipocotile (30-100%), izolat fiind posibilă declanșarea acumulării zahărului în rădăcină (10-20%). De asemenea, cartoful își va continua creșterea tuberculilor și uscarea vrejilor, local fiind posibilă declanșarea maturității tehnologice și recoltarea la soiurile de vară.

Conform specialiștilor ANM, în toate plantațiile, pomii fructiferi vor parcurge creșterea rodului, acumularea zahărului și coacerea fructelor, precum și recoltarea la soiurile aflate la maturitatea deplină, iar în toate podgoriile, la vița de vie vor predomina fazele de creștere și dezvoltare a boabelor, iar local, la soiurile de masă se va putea înregistra acumularea zaharurilor și coacerea în 'pârgă'.

În general, lucrările agricole de sezon (recoltare, erbicidări, tratamente împotriva bolilor și dăunătorilor, eliberarea terenurilor de resturile vegetale) se vor desfășura în condiții bune, cu excepția zilelor în care se vor semnala precipitații.

loading...
5 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
caniculă secetă vremea
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
17 oct 13:17
...rezista, rezista, rezista … România TV: România, pârjolită de CANICULĂ. Vreme mai caldă decât în mod obişnuit, SECETĂ EXTREMĂ în unele...
05 aug 09:43
Răspunde | Votează email 0 email
doru
Exceptional! Aici castigati din prima luna bani! 100-285 de euro lunar! Aceasta oferta este un adevarat chilipir! Cautam urgent oameni extrem de seriosi care vor sa colaboreze cu noi in timpul liber sau full-time (la alegere) si sa castige 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time) acum, din prima luna. Pentru mai multe informatii, solicitati acum detalii unuia dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email: [email protected]
05 aug 00:12
Răspunde | Votează email 0 email
Elena
Bani imediat, din prima luna! 100-285 de euro lunar! Va asteptam urgent in echipa noastra, pentru a colabora cu noi si pentru a castiga 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time) imediat, din prima luna, cu o activitate deosebit de simpla si de viitor. Garantam seriozitate absoluta si cerem seriozitate absoluta! Pentru mai multe detalii, contactati imediat unul dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email: [email protected]
04 aug 17:41
Răspunde | Votează email 0 email
Grig
Oferim contract pentru o activitate de 2-3 ore pe zi efectuata pe calculatorul de acasa conectat la internet.

Cerinte:
- Cunostinte minime PC.
- Rabdare si seriozitate!

Ce faceti? Publicati un anunt.
Cand? Fiecare persoana isi stabileste programul de lucru.
Unde? In cat mai multe site-uri.
Cum? Instruirea se ofera gratuit sub forma unor lectii prezentate pe email.

Oferim si solicitam seriozitate!

Avem nevoie de persoane serioase, inzestrate cu calm si rabdare.

Pentru cei interesati trimiteti un e-mail la: [email protected] cu
subiectul " DETALII ".

Precizez TRIMITETI NUMAI E-MAIL, nu alte tipuri de mesaj, pentru detalii
04 aug 13:37
Votează email 0 email
...solul agricol pe majoritatea suprafețelor, se notează în prognoza agrometeorologică Citește mai departe… Mai mult: romania tv ...
1
EUR
4.7315
RON
21 Jul
noapte 18 °
zi 34 °
Ultimele joburi adaugate
24 H