Apostolii lui Tolontan au întors armele împotriva lui! Situație fără precedent pe pagina de Facebook a jurnalistului propagandist! Zeci de oameni îl terfelesc public pentru modul jenant în care insultă inteligența publicului și a urmăritorilor săi în cazul sinuciderii Iuliei Marin!

In ultimele zile, de cand a inceput asaltul mediatic impotriva Romania Tv, Catalin Tolontan nu se mai regaseste deloc! Jurnalistul traieste zilnic o drama cand este confruntat cu realitatea din teren. In fiecare zi, zeci si sute de comentarii ale urmaritorilor sai vin ca o palma pentru jurnalistul #rezist, care constata ca a ajuns sa fie jignit si criticat de cei care altadata il adulau si il periau cu tastatura prin comentarii.

29 apr. 2023, 11:38
Apostolii lui Tolontan au întors armele împotriva lui! Situație fără precedent pe pagina de Facebook a jurnalistului propagandist! Zeci de oameni îl terfelesc public pentru modul jenant în care insultă inteligența publicului și a urmăritorilor săi în cazul sinuciderii Iuliei Marin!

Intrat intr-un con de umbra, jurnalistul Catalin Tolontan si tabloidul Libertatea duc o campanie extrem de agresiva impotriva Romania TV pentru a opri de la difuzare o ancheta jurnalistica facuta in cazul sinuciderii Iuliei Marin. Ceea ce trebuia sa fie la inceput, in opinia lui Tolontan, doar o alta “investigatie jurnalistica” indreptata spre postul nr 1 de stiri din Romania s-a dovedit a fi un adevarat cosmar pentru batranul caine lup al lui Ovidiu Ioanitoaia. Dupa ce initial a mintit si si-a manipulat publicul format din apostolii sai, care nu-si pun niciodata intrebari, ci au doar certitudini servite de el, Tolontan este acum in “crisis management”, dupa ce si-a dat seama ca jurnalistii Romania TV au aflat exact modul in care starea de sanatate psihica a Iuliei Marin a fost agravata de conditiile de munca pe care le-a avut la tabloidul Libertatea.

Citește și Scandalul dintre Cătălin Tolontan și Ringier în care a fost târâtă jurnalista Iulia Marin chiar înainte să se sinucidă. Cum a fost amenințată de conducerea tabloidului Libertatea?! Adevărul crunt din spatele morții suspecte

Tolontan nu minte, Tolontan reinterpreteaza adevarul dupa bunul plac. Dupa ce initial Romania TV a publicat in exclusivitate informatia conform careia coordonatorul editorial al tabloidului Libertatea este investigat de Ringier Elvetia pentru modul in care a fost angajata talentata jurnalista Iulia Marin, 5 zile mai tarziu a venit si confirmarea din partea redactiei Libertatea. Wishful thinking-ul Romania TV a devenit in scurt timp o realitate pe care tabloidul Libertatea nu o mai putea ascunde.

Intr-un alt text scris parca cu Chat GPT, redactia tabloidului Libertatea reactioneaza la ultimele emisiuni ale lui Victor Ciutacu. Jurnalistii de acolo au incropit un text prin care incearca in sfarsit sa explice cititorilor ce presupunea activitatea Iuliei Marin in redactie. Si acest text, ca mai toate cele emise de Tolontan, a fost publicat in tandem si pe Pagina de Media, o publicatie de nisa aflata in buzunarul trustului Ringier care, contra unor sume modice, publica la comanda orice “comunicat” sau orice idee doreste coordonatorul editorial al tabloidului Libertatea. Bineinteles, absolut toate intr-o nota pozitiva sau chiar laudativa, motivul fiind, desigur, interesul editorial, nu relatia comerciala.

Acum, dupa ce seara de seara la emisiunea lui Victor Ciutacu de la Romania TV milioane de romani au inteles exact care sunt tacticile prin care Catalin Tolontan incearca sa ascunda implicarea sa si a redactiei in sinuciderea Iuliei Marin, multi dintre zombii digitali care il urmareau au inceput sa revina la viata si sa-si puna singuri intrebari. Oamenii care pana mai ieri primeau “informatie” fix cum sunt indopate cu forta ratele din al caror ficat se face foie gras-ul acum au inceput sa intoarca armele si sa-l critice public pe Tolontan.

Citește și Victor Ciutacu: România Tv va acorda bursa „Iulia Marin” tinerilor jurnaliști

Razboiul de guerilla editoriala al lui Catalin Tolontan este dus acum printr-o serie de jurnalisti-“sageti” cu care acesta impartaseste aceeleasi crezuri si idealuri, unii dintre ei fiind Petrisor Obae sau Magda Gradinaru. Cum functioneaza tactica de intimidare este foarte simplu: Catalin Tolontan nu mai scrie si nu mai publica in nume propriu nicio acuzatie sau opinie la adresa Romania TV, dar distribuie cu nesaț orice astfel de materiale de pe alte site-uri, unde colegii lui de doctrina urmeaza parca din convingere misiunea “sfanta” a razboiului inceput de Catalin Tolontan si tabloidul Libertatea.

Toate astea in zadar, atata timp cat chiar fanii jurnalistului au inceput sa aiba indoieli serioase in ceea ce priveste modul in care Tolontan distorsioneaza in favoarea sa unele dintre aspectele legate de sinuciderea Iuliei Marin. Puteti gasi mai jos o serie de comentarii ale cititorilor lui Tolontan care il critica in cel mai constructiv mod.

  • „Eu sunt efectiv socat in ce directie duce compania drama acestei fete. Ma repet: „Examinarea medicala la angajare se poate face numai cu respectarea unei fise prevazute in anexa 1 la HG nr. 355/ 2007 cu modificarile si completarile ulterioare privind supravegherea starii de sanatate a lucratorilor. In fiecare fisa sunt mentionate contraindicatii pentru lucrator”. S-a facut chestia asta? Sau in continuare e vorba despre Romania Tv, ca si cum era angajatul lor si ei singurii aveau o responsabilitate fata de aceasta… nu vi se pare ca tratati cu rea credinta acest subiect, aruncand in curtea altora problema? nu vi se pare ca ne-am saturat cu modul in care manipulati opinia publica?”.
  • „Duduie Magda Grădinaru, presupun că ai fost colega Iuliei, dacă ești în stare să postezi așa-ceva. Ia spune, cu frică de Dumnezeu – pentru că omul este creația Lui..; cu excepția celor care se trag din maimuță, arată și se comportă ca atare -, tu n-ai știut niciodată, nici o clipă, că fragila ta colegă are probleme de sănătate, ca să o ajuți cumva, scoțând-o din tensiunea psihică pe care ți-o creează o anchetă grea, cu persoane sus-puse, ba chiar unele dintre cele dovedite ca fiind suspecte de comiterea unor infracțiuni coordonându-vă, într-un fel, activitatea, sau să-i dați un loc de muncă liniștit, la departamentul „monden”, de exemplu? Pentru că, în această situație, avea contacte cu „vedete” mereu vesele și relaxate, care-i puteau insufla optimism și liniște sufletească, suficient pentru a se putea redresa psihic. De ce n-ați făcut nimic, absolut nimic pentru a o ajuta ca pe o colegă, deși voi ar trebui să vă iubiți și respectați ca frații, pentru că împărțiți aceeași bucată de pâine?! Probabil nu se ajungea aici, la acest scandal monstru, care implică probabil cel mai sobru și cinstit trust de presă din România. Păcat că nu v-ați comportat normal, ca oamenii normali. Fii sigură că știu despre ce vorbesc. Restul este gargară ieftină”.
  • „Diversionisti si ipocriti de cea mai joasa speta. Tot ce-i afecteaza major e cum RTV a trarat subiectul. In rest totul este roz. Trist e ca pe langa propagandistii de meserie, sunt multi naivi care se lasa manipulati”.