Victor Ciutacu: România Tv va acorda bursa „Iulia Marin” tinerilor jurnaliști

România Tv va acorda anual bursa "Iulia Marin" tinerilor jurnaliști, a anunțat Victor Ciutacu în emisiunea "Punctul Culminant".

26 apr. 2023, 23:09
Victor Ciutacu: România Tv va acorda bursa „Iulia Marin” tinerilor jurnaliști

Victor Ciutacu a anunțat, miercuri seara, în emisiunea „Punctul Culminant” că România Tv va acorda o bursă anuală „Iulia Marin” pentru tinerii jurnaliști care se remarcă în acest domeniu.

„Mă întreba cineva în singurul interviu pe care l-am acordat în timpul acestui scandal dacă de la începutul scandalului am vorbit cu managementul. Da, doamnelor și domnilor, am vorbit cu managementul și vreau să felicit managementul România TV pentru o idee pe care eu o salut. E un anunț important care m-a luat prin surprindere și pe mine, România TV va acorda anual bursa IULIA MARIN pentru tinerii jurnaliști care au curajul să lupte pentru adevăr. Condițiile în care se va acorda această bursă și criteriile care trebuie îndeplinite vor fi anunțate de managementul România Tv”, a declarat Victor Ciutacu.

Citește și Victor Ciutacu, reacție în ședința CNA: „Răspunde legal sau moral angajatorul pentru nenorocirea asta? / Nimeni nu a spus că Iulia Marin nu ar fi trebuit să muncească!”

Robert Turcescu: „E o idee foarte bună. Tocmai pentru că s-a făcut atâta vâlvă, că s-a discutat atât de mult, că a fost multă emoție, că numele e prezent, că e bine ca acest caz să rămână înfipt în memoria generațiilor noi de jurnaliști, inclusiv a tinerilor manageri din redacții, e bine să existe o astfel de bursă. Poate să acorde și Ringier o astfel de bursă, una mai mare. Să vă bateți în burse mi-ar plăcea. Și în felul acesta crește calitatea actului jurnalistic în România. E o chestiune care e de luat în calcul. E un caz care, după foarte multă vreme, atrage atenția asupra neregulilor din această breaslă și dincolo de scriitură. Că e o breaslă umilită de multe ori, cu salarii de mizerie, cu probleme, afectată de boli, că e o meserie care presupune tot felul de probleme, cu stres, presiuni și așa mai departe”.

Citește și Libertatea, primele răspunsuri în cazul morţii jurnalistei Iulia Marin: „Știam că are o suferință psihică, am ales să lucrăm împreună și am alege la fel”

Iulia Marin, jurnalistă de 32 de ani de la Libertatea, a fost găsită moartă, în data de 19 aprilie, în locuința sa închiriată din cartierul Militari, după ce a luat o cantitate mare de pastile. Jurnalista, care activa la Libertatea și unde realiza ample anchete jurnalistice, suferea de depresie şi de tulburare bipolară și încercase să se sinucidă de trei ori.