Apple şi Google au lansat o tehnologie prin care notifică persoanele care au intrat în contact cu pacienţi confirmaţi cu coronavirus

Publicat: Joi, 21 Mai 2020 09:41 // Actualizat: Joi, 21 Mai 2020 10:42 // Sursa: romaniatv.net

Apple și Google au anunțat lansarea unei tehnologii prin care o persoană poate fi notificată pe telefonul mobil dacă a fost în apropierea sau a intrat în contact cu persoane confirmate cu coronavirus, păstrând confidențialitatea datelor. 

Scopul este ca noua tehnologie să fie folosită de agențiile de sănătate publică pentru crearea propriilor aplicații care să ducă la încetinirea răspândirii bolii cu un virus care poate fi răspândit asimptomatic. 
 
 
Cum funcționează? Soluția folosește tehnologia Bluetooth pentru a transmite de la un telefon la altul un cod de numere prin care are loc practic urmărirea contactelor.
 
În privința protecției datelor personale, Apple și Google susțin faptul că fiecare utilizator va putea decide dacă să opteze sau nu la notificările de expunere; sistemul nu colectează și nu utilizează locația de pe dispozitiv și nu împărtășește identitatea utilizatorilor telefoanelor mobile către alți utilizatori, indiferent că folosesc telefoane bazate pe sistemul de operare Android al Google ori iOS al Apple. În plus, dacă o persoană este diagnosticată cu COVID-19, este decizia acesteia dacă va vrea sau nu să raporteze sau nu asta în aplicația de sănătate publică.
 
Dacă acea persoană a raportat în aplicația de sănătate publică faptul că este infectată de COVID-19, cei care au instalată soluția vor fi notificați că au intrat în contact cu o astfel de persoană pentru a lua măsurile de protecție.
 
Cei doi giganți IT au dat asigurări că sistemul va fi folosit doar pentru urmărirea contactelor de către agențiile publice de sănătate pentru limitarea îmbolnăvirilor cu COVID-19 și că imediat ce nu va mai fi nevoie de acest sistem va fi dezactivat, 
 

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Apple coronavirus google tehnologie
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8336
RON
05 Aug
noapte 17 °
zi 35 °
Ultimele joburi adaugate
24 H