De ce Apple nu îţi lasă angajaţii să lucreze de acasă!? Una dintre cele mai inovatoare companii din lume surprinde cu decizia sa

Compania Apple le-a cerut angajaţilor să se întoarcă la birou în săptămânile următoare, încercând să-şi reia activitatea obişnuită. 

RomaniaTV.net
20 mai 2020, 06:08
De ce Apple nu îţi lasă angajaţii să lucreze de acasă!? Una dintre cele mai inovatoare companii din lume surprinde cu decizia sa

Compania Apple este cunoscută pentru modul diferit în care acţionează cu privire la angajaţii firmei, aceasta difinişdu-şi condiţiile de muncă diferite de cele ale altor giganţi. Acest lucru pare a fi evident în strategia de redeschidere a biroului, deoarece Bloomberg a raportat că Apple a început deja prima fază de a readuce angajații la locul muncă în unele regiuni.

Potrivit raportului, acest plan va continua până la sfârșitul lunii mai și începutul lunii iunie în birourile globale ale companiei. Se estimează că și mai mulți angajați vor reveni în iulie în timpul celei de-a doua faze raportate de Apple.

Citeşte şi: Concedieri pe bandă rulantă la Renault, din cauza pandemiei de coronavirus

Nu este sigur dacă reîntoarcerea la muncă este obligatorie pentru lucrătorii incluși în prima etapă și, de asemenea, nu este clar ce echipe specifice au fost solicitate să se întoarcă. Angajații vor fi solicitați fie să raporteze la birou în mod regulat, fie numai în anumite perioade, potrivit Bloomberg.

Prima fază va include angajații ale căror locuri de muncă sunt mai dificil de executat de acasă. Raportul spune, de asemenea, că lucrările la viitoarele proiecte hardware Apple, cum ar fi ochelarii cu realitate virtuală, au fost reduse în timp ce angajații au lucrat de la distanță.

Citeşte şi: Compania Uber a anunţat disponibilizarea a încă 3.000 de oameni, pierzând un sfert din forţa de muncă

Dar spre deosebire de alte companii, modelul de afaceri al Apple este în mare parte centrat pe hardware. IPhone-ul generează încă mai multe venituri decât orice alt produs Apple, iar divizia sa de telefoane a crescut în ultimii ani.

Din cauza faptului că Apple deţine un mod de lucru secret, a fost o provocare pentru angajaţii care lucrau de acasă, aceştia fiind obişnuiţi cu strcteţe. Ușile din campus au ferestre închise la culoare pentru a păstra confidențialitatea, iar personalul este de obicei permis să ia produse de acasă numai dacă primesc permisiunea vicepreședintelui diviziei lor, potrivit Bloomberg. Angajaților li se oferă acces doar la anumite uși cu ecusoane de identificare, în funcție de proiectele de care au fost informați, a scris un fost angajat Apple pentru Vox în 2017.

Citeşte şi: Florin Cîţu: „Guvernul pregăteşte motivaţii fiscale pentru angajatori”. Ce măsuri a mai anunţat ministrul Finanţelor

Întrucât compania a fost forțată să mute serviciul la domiciliu, unii ingineri au fost autorizați să ia produse hardware pentru a putea lucra în continuare. Anumiți angajați considerați critici pentru afaceri, cum ar fi inginerii din centrele de date și unii testeri hardware, au fost lăsați să lucreze la birou, deoarece alți angajați stau la distanță.