Apple va retrage unele modele de iPhone din magazine

Publicat: Vineri, 21 Decembrie 2018 09:29 // Actualizat: Vineri, 21 Decembrie 2018 09:29 // Sursa: romaniatv.net

Producătorul de cipuri Qualcomm a câştigat joi, în Germania un al doilea litigiu cu Apple, într-un conflict la nivel global referitor la dreptul asupra brevetelor, iar producătorul de iPhone-uri a anunţat că va retrage de pe piaţa germană unele modele mai vechi, transmite Reuters, potrivit News.ro.

Victoria obţinută de Qualcomm în Germania are loc la câteva săptămâni după ce a obţinut un ordin judecătoresc în China de interzicere a vânzărilor pentru unele modele de iPhone.

Apple, care a contestat ambele decizii, a continuat să ofere iPhone-urile în China, dar a făcut modificări în sistemul de operare iOS, în urma ordinului din China.

Victoria Qualcomm în Germania ar putea afecta doar câteva milioane de iPhone-uri din sutele de milioane comercializate anual de Apple. Cu toate acestea, este o victorie mică dar clară, într-un litigiu complex care se va intensifica pe parcursul lunilor următoare, ca urmare a reclamaţiilor făcute în Statele Unite împotriva Qualcomm de către autorităţile de reglementare şi Apple.

Apple acuză Qualcomm că a încercat în mod ilegal să păstreze monopolul asupra cipurilor destinate modemurilor.

Qualcomm a acuzat la rândul său Apple că se foloseşte de inovaţiile sale tehnologice fără să ofere compensaţii corespunzătoare.

Acţiunile Apple au scăzut joi cu circa 2,3%, influenţând negativ piaţa.Titlurile Qualcomm au coborât cu 0,2%.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Apple iphone Qualcomm
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
22 dec 00:37
Răspunde | Votează email 0 email
Neagu Mircea
Ar fi bine sa nu dispara Internetul , ca e de rau ! Dispar dupa aceea si telefoanele mobile ! Ca telefoanele mobile se bazeaza in principiu pe internet . Daca Internetul ar fi si la un pret si mai mic atunci si telefoanele ar fi mai multe , si probabil ca in viitor , telefoanele mobile v-or fi foarte diferite de telefoanele mobile de astazi , si totul depinde de ce inventii v-or fi in domeniul telefoanelor .
1
EUR
4.7790
RON
26 Jan
noapte -5 °
zi 10 °
Ultimele joburi adaugate
24 H