Aproape 1.000 de angajaţi ai MAI, confirmaţi cu COVID-19. Sindicatul Europol: "Numărul angajaţilor infectaţi creşte simţitor"

Publicat: Marţi, 04 August 2020 21:40 // Actualizat: Marţi, 04 August 2020 21:40 // Sursa: romaniatv.net

Reprezentanţii Sindicatului Europol susţin că 932 de angajaţi ai Ministerului de Interne au fost confirmaţi cu noul coronavirus până în prezent. Aproape 540 s-au vindecat, arată datele MAI. Sindicaliştii vor ca MAI să prezinte numărul cazurilor confirmate în mod regulat. 

"Numărul angajaţilor MAI infectaţi cu SARS-CoV- 2 aflaţi în prima linie creşte simţitor de la o zi la alta din cauza misiunilor specifice pe care aceştia le desfăşoară", spun reprezentanţii Europol, citaţi de News.ro.

Sindicaliştii din cadrul Europol susţin că "Ministerul Afacerilor Interne ţine în continuare ascuns numărul de angajaţi care sunt infectaţi cu noul coronavirus".

"Deşi au trecut aproape 5 luni de la declanşarea pandemiei de coronavirus în România, Ministerul Afacerilor Interne ţine în continuare ascuns numărul de angajaţi care sunt infectaţi cu noul coronavirus, deşi majoritatea dintre poliţişti sunt în linia întâi, iar riscul de infectare al acestora este iminent", precizează reprezentanţii Europol.

La solicitarea sindicaliştilor, Ministerul de Interne a prezentat pe 26 iulie 2020 următoarea situaţie privind numărul de angajaţi infectaţi cu COVID-19.

  • numărul total de angajaţi M.A.I. pentru care s-a impus autoizolarea/carantina: 6730;
  • numărul total de angajaţi M.A.I. confirmaţi cu virusul COVID-19 este de 932;
  • numărul total de angajaţi M.A.I. declaraţi vindecaţi 539.

Sindicatul Europol arată că, dacă la sfârşitul lunii iunie erau puţin peste 500 de angajaţi MAI infectaţi, la o lună distanţă, numărul acestora aproape s-a dublat, în momentul de faţă depăşind 1.000 de cazuri confirmate.

"Ţinând cont că poliţiştii sunt în toată această perioadă în linia întâi, era firesc ca Ministerul Afacerilor Interne să procedeze la prezentarea la intervale regulate de timp a cazurilor confirmate, însă instituţia a tot ezitat să facă publice aceste informaţii. Cifrele cu angajaţii MAI infectaţi/carantinaţi sau izolaţi arată în mod clar că riscurile la care sunt supuşi aceştia în exercitarea atribuţiilor de serviciu sunt incomensurabile. Numărul angajaţilor MAI infectaţi cu SARS-CoV- 2 aflaţi în prima linie creşte simţitor de la o zi la alta din cauza misiunilor specifice pe care aceştia le desfăşoară, fie în stradă sau la frontierele ţării", spun reprezentanţii sindicatului Europol.

BILANŢ coronavirus 4 august România. Un nou record al deceselor de COVID-19. Creştere semnificativă a cazurilor grave la ATI

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
coronavirus Covid-19 MAI sindicatul europol
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8641
RON
23 Sep
noapte 15 °
zi 30 °
Ultimele joburi adaugate
24 H