Aproape 100 de cadre medicale de la Spitalul Judeţean Deva lucrează de 10 zile, 24 de ore din 24. "Suntem ca şi la război"

Publicat: Miercuri, 08 Aprilie 2020 14:23 // Actualizat: Miercuri, 08 Aprilie 2020 14:24 // Sursa: romaniatv.net

Medicii de la Spitalul Judeţean Deva au stare de oboseală deoarece lucrează de zece zile, 24 de ore din 24, şi sunt îngrijoraţi pentru familiile lor, a declarat primarul Florin Oancea. Edilul Devei a precizat că teste pentru coronavirus din judeţul Hunedoara să fie făcute la Cluj.

Florin Oancea, edilul din Deva, a explicat că pacienţii vor fi triaţi la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Deva.

"Cei care vor manageria ancheta din spital să asigure toate condiţiile pentru pacienţii care în perioada viitoare vor fi confirmaţi în urma testelor, pozitivi, dar în egală măsură şi pentru pacienţii non - covid. Pacienţii care au simptome trebuie să fie primişi la UPU şi de acolo, funcţie de ce decid medicii, direcţionaţi pe secţii sau spre spitalele suport de la Hunedoara sau Orăştie", a declarat Oancea, conform News.ro.

Management militar la Spitalul de Urgenţă Deva. Nelu Tătaru anunţă anchetă epidemiologică: Vom testat toate cadrele medicale

Primarul Devei susţine că medicii sunt obosiţi şi îngrijoraţi pentru familiile lor.

”Medicii au o stare de oboseală, sunt de aproximativ 10 zile, 24 de ore din 24, în spital. Au şi ei familii, sunt îngrijoraţi. Am discutat cu o doamnă medic care spunea că are doi copii mici care au rămas în grija soţului şi este firesc să se gândească la familie, dar în aceeaşi măsură se gândeşte şi la activitatea pe care o desfăşoară în această perioadă de criză pentru că suntem ca şi la război. Nu sunt atât de mari nemulţumirile, cum au apărut în spaţiul public, aveau mai mult nevoie de o garanţie, ce se întâmplă în perioada de după cele 14 zile, practic au mai rămas încă 14 zile din perioada de carantinare, ce se întâmplă cu cadrele medicale, fie că sunt medici, fie că sunt asistente sau personal administrativ. După această perioadă şi noua conducere a spitalului judeţean, astăzi şi mâine va stabili acel plan de măsuri care va fi transmis cadrelor medicale şi de aceea cred că sunt mult mai liniştite acum. După cele 14 zile, cei care doresc să vină la muncă o pot face în împrejurările pe care le vom stabili împreună cu noua conducere a spitalului, iar ceilalţi, dacă vor să opteze în şomaj tehnic sau să îşi facă zilele de concediu legal. Sunt peste 100 de cadre medicale astăzi, care lucrează, sunt mulţi în autoizolare cărora le expiră”, a preciza Florin Oancea.

De asemenea, primarul mai spune că la Cluj se vor face teste de coronavirus, prelevate de la pacienţii din Hunedoara.

În judeţul Hunedoara au fost confirmate 174 de cazuri de coronavirus.

12 decese de coronavirus anunţate, miercuri, în România. Bilanţul morţilor a ajuns la 209

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
coronavirus Deva medici primar spital
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8421
RON
28 May
noapte 9 °
zi 21 °
Ultimele joburi adaugate
24 H