Aproape 500 de cadre medicale şi personal auxiliar infectat cu COVID-19, în Suceava

În judeţul Suceava sunt 488 de cadre medicale şi auxiliare confirmate cu COVID-19, de la începutul evoluţiei noului coronavirus şi până pe 5 aprilie, dintre care 375 de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Suceava, două la Spitalul Municipal Rădăuţi, 44 la Spitalul Municipal Fălticeni şi 67 la Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc, a informat directorul DSPJ Suceava, Manuela Trifan, citată de Agerpres. Conforma ultimei informări a GCS, la Suceava sunt cei mai mulţi români infectaţi cu COVID-19, 1322 de cazuri. 

RomaniaTV.net
07 apr. 2020, 09:56
Aproape 500 de cadre medicale şi personal auxiliar infectat cu COVID-19, în Suceava

Directorul DSPJ Suceava a spus că, în prezent, în laboratorul de biologie moleculară de la SJU Suceava se efectuează analizele pentru diagnosticarea COVID-19, pentru probele recoltate în această unitate de la personalul medical şi de la pacienţi, restul probelor recoltate din judeţ fiind trimise pentru analize în laboratoare din alte judeţe.

„Se lucrează 100 de teste pe zi, dar pe măsură ce trec zilele, în judeţul Suceava va creşte capacitatea de testare”, a spus Trifan.

Potrivit lui Trifan, în perioada următoare, va fi testat personalul de la spitalele din Vatra Dornei şi Gura Humorului.

Totodată, Trifan a spus că şi DSP Suceava a achiziţionat un sistem de detectare moleculară pentru COVID-19, care va ajunge şi va fi instalat în laboratorul instituţiei în zilele următoare, iar analizele testelor pentru diagnosticarea infecţiei cu COVID-19 se vor efectua cu personalul medical al acestui laborator.

De asemenea, Trifan a spus că a contactat reprezentanţii DSVSA Suceava, care are în dotare un aparat RT-PCR cu o capacitate de analiză de 50 de teste pe zi, pentru a vedea în ce măsură pot sprijini activitatea de analiză a testelor pentru COVID-19. 


loading...
Partenerii noștri