Aproape 60 de persoane, înşelate cu peste 33.000 lei de angajatul unei primării

Aproape 60 de persoane, din comuna vasluiană Muntenii de Sus, au fost înşelate de un angajat al primăriei din localitate cu peste 33.000 lei, prin emiterea în fals a unor documente solicitate de acestea pentru autorizarea unor construcţii.

RomaniaTV.net
26 ian. 2012, 20:18
Aproape 60 de persoane, înşelate cu peste 33.000 lei de angajatul unei primării

Potrivit Serviciului de Investigare a Fraudelor (SIF) Vaslui, Iulian Vasilică, în calitate de referent-tehnician pe probleme de urbanism în cadrul Primăriei Muntenii de Sus, a întocmit în fals, în schimbul unor sume de bani, documente pentru un număr de 59 persoane care intenţionau să-şi construiască locuinţe în comună, potrivit Mediafax.

Astfel, susţin poliţiştii vasluieni, bărbatul a eliberat 36 de autorizaţii de construire şi certificate de urbanism la care a completat, în fals, datele de identificare ale solicitantului, iar ca ultimă filă a ataşat, prin scanare, de pe un document emis anterior în mod legal, semnăturile persoanelor abilitate în acest sens.

De asemenea, Iulian Vasilică a predat la 23 persoane proiecte pentru locuinţe care au fost întocmite pentru alte persoane, la care a falsificat numele beneficiarului proiectelor.

„De la un număr de 12 persoane bărbatul a solicitat diferite sume de bani în schimbul cărora le-a promis eliberarea unor documente, fără însă a efectua acest lucru. Suma totală solicitată şi primită de Iulian Vasilică de la cele 59 persoane înşelate se ridică la valoarea de 33.463 lei. Urmează ca bărbatul să fie trimis în judecată sub acuzaţiile de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, înşelăciune, fals material în înscrisuri oficiale, fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals”, a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui, Mihaela Ştraub.