Aproape 800 de cadavre din Ecuador, scoase din locuinţele proprii de forţele speciale. Serviciile mortuare sunt depăşite de situaţie

Aproape 800 de cadavre au fost adunate din locuinţe din Guayaquil, capitala economică a Ecuadorului, de către forţele speciale. Serviciile mortuare sunt suprasolicitate de pandemia de COVID-19 şi nu mai reuşesc să facă faţă.

RomaniaTV.net
13 apr. 2020, 08:44
Aproape 800 de cadavre din Ecuador, scoase din locuinţele proprii de forţele speciale. Serviciile mortuare sunt depăşite de situaţie

Aceste sute de cadavre au fost scoase din locuinţe de forţe speciale formate din poliţişti şi militari, înfiinţate de guvern ca urmare a haosului provocat de pandemie în Guayaquil, port situat pe coasta Pacificului.

Numărul de cadavre colectate din locuinţele ecuadoriene este de 771, la care se adaugă cele 631 de trupuri aflate în spitale, ale căror morgi sunt pline, a precizat Jorge Wated, oficialitate ecuadoriană care conduce forţele speciale.

Potrivit celui mai recent bilanţ naţional, Ecuadorul a raportat aproximativ 7.500 de contaminări, dintre care 333 de decese.

În provincia Guayas se află 72% dintre cazurile de coronavirus, iar în Guayaquil, capitala sa, se află circa 4.000 de pacienţi infectaţi.

Forţele speciale formate din poliţişti şi militari au început să scoată cadavre din locuinţe, în urmă cu trei săptămâni, după prăbuşirea serviciilor mortuare în Guayaquil. Acest lucru a determinat întârzieri semnificative în ceea ce priveşte înhumările, în condiţiile în care o interdicţie de circulaţie de 15 ore pe zi este în vigoare pe teritoriul întregii ţări.

Confruntaţi cu această situaţie, locuitorii au difuzat pe reţelele sociale înregistrări video cu cadavre abandonate pe străzi şi apeluri de salvare ale familiilor care doreau să-şi îngroape morţii.

Coronavirus în Ecuador. Sicrie din carton pentru oamenii ucişi de COVID-19

Guvernul ecuadorian a decis să se ocupe de înhumări, în faţa imposibilităţii rudelor de a face acest lucru, din diverse motive, inclusiv financiare.

Preşedintele ecuadorian Lenin Moreno a anunţat că a decis să-şi reducă la jumătate salariul său şi pe cel al altor funcţionari de stat ca urmare a crizei economice provocate în Ecuador de pandemie şi de prăbuşirea preţurilor internaţionale la petrol.