Coronavirus în Ecuador. Sicrie din carton pentru oamenii ucişi de COVID-19

Imagini terifiante au fost surprinse în Ecuador, în plină pandemie de coronavirus. Cadavrele oamenilor răpuşi de COVID-19 au fost lăsate pe străzi, în oraşul Guayaquil, puternic afectat de epidemie. Pentru a face faţă numărului mare de decese, autorităţile locale au fost nevoite să depună trupurile în sicrie din carton.

RomaniaTV.net
06 apr. 2020, 06:33
Coronavirus în Ecuador. Sicrie din carton pentru oamenii ucişi de COVID-19

Asociaţia producătorilor de carton a oferit 1.000 de asemenea sicrie municipalităţii din Guayaquil care le-a trimis la două cimitire din oraş, transmite agenţia AFP, citată de Agerpres.

„Răspundem astfel la cererea de sicrie, pentru că este foarte ridicată, iar în oraş nu mai există ori sunt foarte scumpe”, a explicat agenţiei France Presse un purtător de cuvânt al primăriei.

Lipsa de sicrie este confirmată şi de proprietarul unei firme de pompe funebre, Santiago Olivares.

Peste 3.500 de cazuri de coronavirus (COVID-19) în Ecuador

Duminică seară, Ecuador înregistra 3.646 de cazuri pozitive de COVID-19, dintre care 180 de decese.

Cele mai multe persoane infectate cu noul coronavirus în Ecuador provin din provincia Guayas, care are capitala la Guayaquil. În această zonă au fost semnalate 2.524 de persoane contaminate şi 126 de morţi.

La mijlocul săptămânii trecute, militari şi poliţişti au fost mobilizaţi pentru a aduna cele 150 de cadavre aflate în case din Guayaquil, cel mai populat oraş din Ecuador şi cel mai afectat de pandemia de coronavirus.

Temperatura la care coronavirusul dispare în 5 MINUTE. Cât rezistă pe masca de protecţie şi pe alte suprafeţe

Forţele de ordine au intervenit din cauza haosului provocat în oraş de coronavirus, care a încetinit transportul corpurilor persoanelor moarte de COVID-19 sau din alte cauze.

Stare de urgenţă în Ecuador din cauza noului coronavirus

Pe reţele sociale au fost difuzate clipuri cu persoane cu măşti care se prăbuşeau pe străzi sau cadavre abandonate.

Vicepreşedintele Ecuadorului, Otto Sonnenholzner, şi-a cerut sâmbătă scuze pentru această situaţie.

„În această săptămână am suferit o deteriorare accentuată a imaginii noastre internaţionale, am văzut imagini care nu ar fi trebuit să existe niciodată” şi „vă prezint scuze pentru asta”, a spus vicepreşedintele.

În Ecuador s-a introdus o restricţie de ieşire din locuinţe de 15 ore pe zi. Confruntat cu pandemia, guvernul preşedintelui Lenin Moreno a declarat stare de urgenţă, urgenţă sanitară, suspendarea lucrului la locul obişnuit de activitate, suspendarea cursurilor şcolare, restricţia traficului şi închiderea frontierelor.

Alte cinci decese cauzate de coronavirus în România. Bilanţul morţilor a ajuns la 156