Aproape 9.000 de consumatori din Neamţ nu au energie electrică, iar cinci localități au rămas fără apă potabilă

Opt localități nu au energie electrică, încă de duminică, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile care au afectat județul Neamț.

17 oct. 2016, 10:42
Aproape 9.000 de consumatori din Neamţ nu au energie electrică, iar cinci localități au rămas fără apă potabilă

Prefectul Niculina Dobrilă a declarat, luni, într-un comunicat că există probleme în localitățile Tîrgu Neamț, Bicaz, Răucești, Păstrăveni, Urecheni, Vînători Neamț, Podoleni și Pipirig.

‘Conform raportării din această dimineață, erau afectate 6 linii de medie tensiune cu 90 de posturi de transformare și aproape 9.000 de consumatori erau nealimentați cu energie electrică’, a declarat prefectul Niculina Dobrilă, potrivit Agerpres.

Din cauza acestor avarii, începând de duminică, de la ora 18,00, s-a întrerupt furnizarea apei potabile în orașul Tîrgu Neamț și comunele adiacente, respectiv Vînători-Neamț, Agapia, Bălțătești și Grumăzești.

Circulația rutieră se desfășoară normal pe toate sectoarele de drum național și județean. Duminică s-a intervenit pentru deszăpezire și împrăștiere de materiale antiderapant pe 8 sectoare de drum național și 4 sectoare de drum județean.

Totodată, s-a intervenit în orașul Tîrgu Neamț pentru degajarea a doi arbori căzuți pe un autoturism și pe carosabil. De asemenea, și în municipiul Piatra Neamț s-a intervenit pentru degajarea unui arbore căzut pe un autoturism.

Prin ordin al prefectului s-au constituit echipe mixte care evaluează urmările situațiilor de urgență produse în perioada 11 — 14 octombrie.