Aproximativ 200 de poliţişti vor menţine ordinea publică la manifestările de Sf. Dimitrie

Aproximativ 200 de poliţişti vor acţiona în Capitală, în perioada 24-30 octombrie, pentru menţinerea ordinii publice şi a siguranţei rutiere cu ocazia manifestărilor religioase de la Catedrala Patriarhală prilejuite de sărbătorirea Sfântului Dimitrie cel Nou Ocrotitorul Bucureştilor şi Sfântului Mare Mucenic Dimitrie Izvorâtorul de Mir.

24 oct. 2013, 07:31
Aproximativ 200 de poliţişti vor menţine ordinea publică la manifestările de Sf. Dimitrie

Poliţiştii vor urmări prevenirea stărilor conflictuale, identificarea persoanelor cu un comportament turbulent, prevenirea furturilor din buzunare, de şi din autovehicule sau a altor acte ce pot aduce atingere bunurilor, integrităţii şi sănătăţii persoanei sau de natură să perturbe desfăşurarea normală a manifestărilor religioase, potrivit Poliţiei Capitalei, informează Agerpres.

Totodată, Brigada Rutieră va lua măsuri în vederea asigurării fluenţei traficului rutier şi pietonal în zona adiacentă Catedralei Patriarhale şi a celorlalte obiective din programul manifestării religioase, pe traseele de deplasare şi de desfăşurare a procesiunilor.

Poliţia Capitalei recomandă persoanelor participante la evenimentul religios să manifeste răbdare şi să evite implicarea în conflicte de orice natură, să respecte indicaţiile forţelor de ordine şi ale poliţiştilor care dirijează traficul rutier, să nu consume băuturi alcoolice şi să adopte un comportament civilizat şi respectuos faţă de ceilalţi participanţi. În caz de nevoie se poate apela numărul unic de urgenţă 112, iar problemele din trafic la numărul de telefon 021.9544.