Arafat, comparaţie între măşti şi centura de siguranţă: „Sunt cei care nu vor să poarte şi apoi ajung decedaţi”

Şeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat a făcut o comparație între cei care spun că nu pot purta mască, din motive medicale, și cei care refuză să-și pună centura de siguranță când merg cu mașina.

RomaniaTV.net
20 mai 2020, 10:27
Arafat, comparaţie între măşti şi centura de siguranţă: „Sunt cei care nu vor să poarte şi apoi ajung decedaţi”

„Știm că circulă printre noi foarte mulți asimptomatici, ăsta e motivul pentru care cerem să fie purtată masca. Dacă am descoperi cine e infectat sau nu, nu am cere să porți mască. Masca e un alt mod de protecție față de cei care sunt asimptomatici”, a spus Raed Arafat, potrivit Digi24.ro. 

Şeful Departamentului pentru Situații de Urgență a făcut o comparație între purtarea măștii de protecție în spații închise și în locuri aglomerate cu purtarea centurii de siguranță în mașină.

Citeşte şi:  

„Asta e ca și cei care nu vor să poarte centura de siguranță pentru că spun că au motive medicale și apoi fac un accident și ajung să fie decedați sau mutilați pe viață pentru că nu au purtat centura. Și aici e la fel, vrem să bravăm, noi avem probleme, nu vrem să purtăm masca, atunci ne asumăm și responsabiliatea că ne vom infecta. Dar problema e că vom infecta și pe alții, dacă noi suntem infectați”, a spus Arafat.

Arafat a postat astăzi pe Facebook un grafic potrivit căruia dacă o persoană infectată nu poartă mască, riscul de a infecta pe altcineva, chiar dacă a doua persoană poartă mască, este de 70%, în timp ce dacă ambele persoane poartă mască, probabilitatea scade la 1,5%.

 Citeşte şi: