Arafat dărâmă mitul discriminării prin certificatul verde: „Este vorba de limitarea răspândirii virusului. Riscul e foarte mare comparativ cu vaccinații”

Raed Arafat a declarat în cadrul conferinței de presă susținute vineri, că certificatul verde nu implică discriminare din moment ce fiecare individ este responsabil de protejarea întregii comunități.

24 sept. 2021, 16:52
Arafat dărâmă mitul discriminării prin certificatul verde: „Este vorba de limitarea răspândirii virusului. Riscul e foarte mare comparativ cu vaccinații”

Raed Arafat

a declarat în cadrul conferinței de presă susținute vineri, că certificatul verde nu înseamnă discriminare din moment ce fiecare individ are resonsabilitatea de a se proteja nu numai pe sine însuși, ci întreaga comunitate din care face parte.

Arafat a mai menționat că certificatul verde nu implică obligatoriu vaccinarea, ci și dovada trecerii pin boală în ultimele 180 de zile, sau testul negativ PCR.

„De ce să nu aibă certificatul verde? Care e motivul pentru care nu-l au?

Certificatul verde nu este numai pentru vaccinat. Certificatul verde este pentru trei ipoteze: vaccinat, testat sau trecut prin boală în ultimele 180 de zile.
Orice persoană poate să se încadreze într-una dintre cele trei categorii.
Sunt vaccinat – e foarte bine. Am trecut prin boală în ultimele 180 e foarte bine. Dacă nu, mă testez. Dacă nu vreau nici să mă testez, atunci da, stau acasă.” a menționat Arafat.

Raed Arafat despre protestele împotriva certificatului verde: „Este dreptul lor”

Arafat

a mai subliniat că este dreptul fiecărui individ să protesteze, însă a atras atenția că noțiunea de libertate, în contextul unei pandemii globale, este înțeleasă greșit, din moment ce refuzul măsurilor de protecție pune în pericol siguranța și sănătatea celorlalți cetățeni.

„E dreptul lor, dar noi nu considerăm că e discriminare limitarea răspândirii virusului.
Nicio persoană nu are dreptul să spună: eu nu mă vaccinez, nu mă testez, n-am trecut prin boală şi vreau să fiu total liber într-o comunitate care vrea să se protejeze şi să trăiască cât mai aproape de normalitate. În rest, dacă mergem pe această idee, înseamnă că toţi care nu vor să se vaccineze şi nici să se testeze, riscul ca ei să transmită virusul e foarte mare comparativ cu vaccinaţii.

Riscul major este să avem triplarea de cazuri dacă e aşa. Să nu uităm că avem mulţi nevaccinaţi. Dacă oamenii vor protesta cu privire la certificatul verde, asta este treaba lor”, a afirmat Arafat.