Arafat, despre cazul femeii care s-a aruncat în gol: Perna nu a putut fi umflată pentru că femeia era agitată

Femeia în vârstă de 60 de ani care a ameninţat timp de 35 de ore că se aruncă de pe un bloc de pe Calea Victoriei din Capitală s-a aruncat în gol vineri seara. Secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, a explicat la România TV de ce nu a putut fi folosită perna gonflabilă pentru a o salva pe femeie.

22 mai 2015, 20:48
Arafat, despre cazul femeii care s-a aruncat în gol: Perna nu a putut fi umflată pentru că femeia era agitată

Raed Arafat a declarat că nici perna gonflabilă, nici platforma de la înălţime nu au putut fi folosite, deoarece femeia dădea semne de agitaţie.

Citeşte şi TRAGEDIE în Capitală. Femeia care a stat pe bloc 35 de ore s-a ARUNCAT în GOL

„De la început, ea a avut negociatori pregătiţi lângă ea. Au discutat cu ea, au încercat să o convingă să renunţe. Negociatorii au discutat continuu cu femeia, au reuşit să îi dea apă şi mâncare. De la început a fost o platformă de la Salvare de la înălţime. S-a renunţat la ea pentru că femeia imediat s-a agitat şi au coborât-o şi au renunţat. Apoi a fost adusă această pernă cu o oră jumătate înainte să se anunţe. Când au vrut să o umfle, femeia din nou s-a agitat. Perna nu se umflă şi se pune într-un loc, perna are peste 100 de kg greutate, motorul rămâne sub presiune, dacă o persoană cade pe pernă, aerul să iasă. Pernele sunt destinate persoanelor care colaborează şi sar, în cazul unor incendii, spre exemplu. Pompierii au colaborat cu negociatorii. Au avut acolo iniţial platforma pe care nu au reuşit să o folosească şi apoi au adus această pernă, dar s-a agitat doamna şi au hotărât să aştepte. Au fost negociatori jos care ţineau legătura cu cei de la ISU şi negociatori sus care ţineau legătura cu femeia. Sunt situaţii în care încerci să convingi un om şi acest om nu se poate convinge„, a declarat, la România TV, Raed Arafat, secretar de stat în MAI.

Femeia de 60 de ani s-a urcat pe terasa unui bloc de pe Calea Victoriei din Capitală şi a ameninţat că se aruncă. După 35 de ore, în care negociatorii, prietenii apropiaţi ai femeii şi chiar soţul acesteia au încercat să o convingă să se dea jos, aceasta s-a aruncat în gol de pe blocul de 8 etaje.

Citeşte şi DETALII NOI în cazul femeii din Capitală care s-a aruncat în gol. De ce n-a fost umflată salteaua de la ISU