Arafat: România primeşte ajutor medical din Qatar

Raed Arafat a anunţat, vineri, că România a primit ajutor medical din Qatar pentru a putea face faţă numărului mare de cazuri de coronavirus.

RomaniaTV.net
16 oct. 2020, 07:27
Arafat: România primeşte ajutor medical din Qatar

România a primit de la Qatar mai multe echipamente medicale necesare pentru secţia de Terapie Intensivă dar şi dezinfectanţi.

„Putină lume stie ca acum 2 ani am semnat un protocol de colaborare intre noi si Qatar. In spatele meu sunt echipamente necesare pentru secţia de Terapie Intensiva şi injectomate care ne permit să administram medicamentele pacientilor care se afla in stare critica, plus dezinfectanţi”, a declarat Raed Arafat. 

Reamintim că Grupul pentru Comunicare Strategică a anunţat, joi, 4.013 cazuri noi de infectare cu noul coronavirus după efectuarea a circa 30.000 de teste. Este pentru a doua zi consecutiv în care numărul cazurilor noi de COVID-19 se menţine peste 4.000. La Terapie Intensivă s-a înregistrat un nou record de pacienţi internaţi în stare gravă – 721 persoane. De asemenea, 73 de persoane infectate cu virusul SARS-COV2 au murit. Un record de cazuri noi de COVID-19 a fost anunţat şi la Bucureşti – 777.

Până joi, 15 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 168.490 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 125.009 pacienți au fost declarați vindecați.

Citeşte şi Raed Arafat, recomandare pentru toţi românii: „Să nu îşi cumpere concedii în străinătate la iarnă”