ARCA dezvoltă o aeronavă fără pilot de înaltă performanţă

Publicat: Miercuri, 12 Februarie 2014 09:55 // Actualizat: Miercuri, 12 Februarie 2014 09:55 // Sursa: romaniatv.net

Air Strato, primul prototip al unei aeronave fără pilot, de înaltă performanţă, este finalizat şi este gata pentru teste, informează Asociaţia Română pentru Cosmonautică şi Aeronautică, dezvoltatorul acestui aparat.

Aeronava face parte dintr-o familie mai mare de aparate automate, care vor îndeplini misiuni variate pentru ARCA şi partenerii săi, potrivit Agerpres.

Air Strato este versiunea cea mai mare, având o anvergură de 16 m, şi este destinată zborului stratosferic la o altitudine de 18 km. Aeronava este propulsată cu motoare electrice şi are o autonomie de şapte ore folosind numai bateriile interne şi de trei zile cu panouri solare.

Aceasta poate transporta o sarcină de 30 kg la altitudinea menţionată, echipamentul variind în funcţie de misiune. Echipamentul poate fi înlocuit cu containere suplimentare de baterii pentru misiuni cu durată mai mare.

Prototipul 2 este în construcţie şi are tren de aterizare escamotabil şi avionică îmbunătăţită.

A doua versiune a lui Air Strato are o anvergură mai mică, un plafon de zbor redus, dar o viteză şi sarcină utilă mai mari.

@Activităţile noastre, dar şi ale partenerilor necesită zboruri stratosferice, iar baloanele solare şi cu heliu pe care le-am folosit până în prezent, deşi pot zbura mai sus cu sarcini utile mai mari, sunt mai costisitoare şi dependente de condiţiile meteo şi zonele de siguranţă aeriană alocată. Air Strato poate prelua multe misiuni, mult mai ieftin. Va uşura activitatea noastră aerospaţială, dar ne va şi extinde foarte mult capabilităţ[email protected], declară preşedinte ARCA, Dumitru Popescu.

După încheierea cu succes a testelor, ARCA va oferi şi o versiune comercială, care va fi disponibilă în România doar pentru mediul privat.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
aeronavă Air Strato ARCA
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
12 feb 10:20
...informează Asociaţia Română pentru Cosmonautică şi Aeronautică, dezvoltatorul acestui aparat. Citește mai departe…

...
1
EUR
4.7287
RON
21 Jun
noapte 19 °
zi 31 °
Ultimele joburi adaugate
24 H