Arcul de Triumf din Bucureşti va fi restaurat, printr-o investiţie de 31 milioane lei

Arcul de Triumf din Bucureşti va fi consolidat şi restaurat, în urma unei investiţii de 31 de milioane de lei, după ce MDRT şi Primăria Capitalei au semnat miercuri un contract de finanţare prin Programul Operaţional Regional (POR), potrivit Mediafax.

RomaniaTV.net
08 feb. 2012, 13:52
Arcul de Triumf din Bucureşti va fi restaurat, printr-o investiţie de 31 milioane lei

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat că elaborarea documentaţiei a întârziat semnarea contractului şi că procedurile de acces la fondurile europene trebuie simplificate.

„După trei ani şi jumătate reuşim… Am avut şi noi derapajele noastre, mă refer la alcătuirea documentaţiei. A durat foarte mult şi poate că e un prilej să spunem că cineva trebuie să revizuiască totuşi, pentru că şuturile tot noi le luăm şi ni se spune că nu facem absorbţie”, a spus el.

Investiţia în restaurarea Arcului de Triumf va fi de 31 de milioane de lei, dintre care 22 de milioane de lei vor fi fonduri nerambursabile.

„Dorim ca această lucrare să dureze cât mai puţin. Ambiţia mea este ca la 1 decembrie să se defileze pe acolo”, a mai spus Oprescu.

Tot miercuri au fost semnate contractele de finanţare pentru alte două proiecte, care vizează modernizarea urbanistică a zonei cuprinse între Bd. Iuliu Maniu, Şos. Virtuţii, Aleea Politehnicii şi Aleea Cetăţuia (din cartierul Militari).

Acordurile au fost semnate de ministrul Dezvoltării, Elena Udrea, pe final de mandat.”Am semnat astăzi, la sfârşitul mandatului de ministru al Dezvoltării, două contracte extrem de importante pentru Capitală.
Pe de o parte, finanţarea proiectului de consolidare şi restaurare a Arcului de Triumf, ţinta fiind aceea a atragerii a 25.000 de turişti pe an după finalizarea lucrărilor. Încercăm astfel să-i redăm splendoarea de altă dată unuia dintre simbolurile Bucureştiului. Pe de altă …parte, am semnat alături de primarul Sectorului 6, Cristian Poteraş, două contracte de modernizare urbanistică pentru cartierul Militari
„, a scris Elena Udrea pe pagina sa de Facebook.

Proiectul Modernizare urbanistică: străzi, trotuare, parcări în cartierul Militari, zona 1 urmăreşte, printre altele, dezvoltarea infrastructurii şi suprastructurii stradale din zonă, trotuare, alei, parcări şi alte lucrări edilitare şi reabilitarea şi/sau modernizarea carosabilului.

Valoarea totală a proiectului, care se va derula pe parcursul a 18 de luni, este de 31.870.033,20 de lei, din care valoarea finanţării nerambursabile este de 23.291.552,75 de lei.

Prin proiectul Modernizare urbanistică: spaţii verzi în cartierul Militari, zona 1 se vor realiza lucrări de reabilitare şi modernizare a unor alei pietonale şi amenajarea unor spaţii de zonă verde. Valoarea totală a proiectului, care se va derula pe parcursul a 9 de luni, este de 27.181.199,16 de lei, din care valoarea finanţării nerambursabile este de 21.481.915,46 de lei, potrivit MDRT.

Instituţia arată că MDRT a semnat până luni 2.605 contracte de finanţare prin POR, în valoare de 4,967 miliarde de euro. Valoarea plăţilor efectuate de minister prin POR este de 1,094 miliarde euro.