Arde Siberia! Peste patru milioane de hectare de pădure siberiană, mistuite de flăcări

Peste 150 de incendii de vegetație ard necontrolat în estul extrem al Rusiei, potrivit autorităților din orașul Yakutsk. Incendiile au mistuit peste patru milioane de hectare din Siberia, acolo unde, iarna, se înregistrează cele mai mici temperaturi din întreaga Rusie, ajungând și până la -35 de grade Celsius.

04 aug. 2021, 11:08
Arde Siberia! Peste patru milioane de hectare de pădure siberiană, mistuite de flăcări

Arde Siberia! Oraşul siberian Yakutsk a fost acoperit de fum gros, iar din cer plouă cu cenușă. Cel puțin 135 de persoane au fost evacuate, potrivit siberiantimes.ro

Incendiile de vegetaţie au izbucnit încă de la începutul lunii mai, iar până acum au făcut prăpăd pe o suprafaţă de peste patru milioane de hectare. Situația s-a înrăutățit considerabil în iunie, considerată cea mai uscată lună din istoria oraşului.

Norii grei de smog au ajuns până deasupra Oceanului Pacific. Oamenii care locuiesc în așezările de la est, vest și nord de Yakutsk se plâng că abia mai pot respira. Chiar și în acest moment sunt 150 de incendii de vegetație separate în regiunea din estul Siberiei.

Citeste Incendiile de vegetaţie din Turcia fac prăpăd. Un sat întreg, mistuit de flăcări în doar 20 de minute. VIDEO

Avioanele pompierilor au rămas la sol din cauza vizibilității reduse.

Arde Siberia

Goniţi de flăcări, urșii şi-au părăsit habitatul şi s-au îndreptat către zonele populate. Familii întregi de urși cerșesc de mâncare de-a lungul drumurilor din Yakutsk.

Citeste si COD ROŞU de caniculă în Grecia. Se anunţă temperaturi de 45 de grade