Rețetă fabuloasă de ardei iuți în oțet cu păstăi de fasole verde. Oferă o aromă desăvârșită mâncărurilor

Ardeii iuți în oțet cu păstăi de fasole verde sunt o combinație ingenioasă de legume care, pe timpul iernii, poate fi folosită la prepararea ciorbelor sau sub formă de garnitură la diverse mâncăruri.

30 sept. 2023, 09:51
Rețetă fabuloasă de ardei iuți în oțet cu păstăi de fasole verde. Oferă o aromă desăvârșită mâncărurilor

Fabuloșii ardei iuți în oțet cu păstăi de fasole verde sunt curcubeu pe cerul gurii dacă le cunoști secretul. Aceștia vor oferi o aromă desăvârșită mâncărurilor.

Pentru prepararea acestora ai nevoie, pe lângă cele două ingrediente de bază, de oțet și condimente.

Ardei iuți în oțet cu păstăi de fasole verde, ingrediente necesare

300 grame ardei bulgărești;

  • 250 grame ardei iuți, multicolori;
  • 150 grame păstăi de fasole verde, fideluță;
  • 1 parte oțet cu 1 parte apă;
  • 1 lingură cu vârf sare/litru de lichid;
  • 1 lingură cu vârf zahăr/litru de lichid;
  • 2-3 foi de dafin;
  • condimente pentru murături.

Mod de preparare:

Spală ardeii și pune-i în borcane. Spală păstăile, îndepărtează-le capetele și adaugă păstăile peste ardei. Apoi adaugă și ardeii multicolori.

Citeste si Zacuscă de pește! Rețeta originală a pescarilor de pe malul Dunării cu care vei da lovitura la iarnă

Într-un vas pune o parte de oțet și una de apă. Adaugă sare, zahăr și condimente și amestecă foarte bine până se dizolvă totul. Toarnă lichidul fierbinte în borcane și închide-le bine.

Acoperă-le cu o pătură groasă până se răcesc, apoi depozitează-le la rece. Temperatura din spațiul de depozitare nu trebuie să depășească 10 grade, potrivit Playtech Știri.

Citeste si Zacuscă de vinete după reţeta gospodinelor din Moldova. Ingredientul secret de la bunica din Bucovina care schimbă gustul

Ardeii cu păstăi sunt buni de consumat abia după minimum 6 săptămâni până ce atât ardeiul cât și fasolea verde se vor marina în vinegretă. Fasolea iese picantă și crocantă, ardeii iuți vor fi potriviți și pentru cei care nu agreează mâncarea foarte picantă. Atât păstăile de fasole cât și ardeii iuți se potrivesc perfect alături de ciorbe, tocănițe etc