Are și Italia un Cluj al ei. Chiria pentru o garsonieră de 9 metri pătrați, în Milano, costă 650 de euro pe lună: „Toaleta este la duș”

Un tânăr de 24 de ani a ajuns să plătească 650 de euro pe lună pentru o garsonieră de 9 metri pătrați, în Milano, Italia.

26 mai 2023, 08:37

Pentru garsoniera de 9 metri pătrați, un tânăr de 24 de ani a plătiti lunar 650 de euro. Nu e vorba despre o întâmplare petrecută în Cluj, ci în Milano, Italia.

După ce s-a înscris la doctorat, Alessandro Cerioni a fost nevoit să își caute rapid un loc unde să stea, fără să se gândească prea mult la condiții. Garsoniera se află lângă Porta Venezia, în inima orașului din Italia.

Citește și: Personalul casnic din Italia, inclusiv badantele și menajerele, trebuie să facă plata anticipată a impozitului pe venit

Tânărul care studiază Inginerie fizică plătește, cu tot cu utilități, 1.400 de euro în fiecare lună.

„A trebuit să caut o casă în douăzeci de zile deci am luat ce era acolo”, a declarat tânărul, potrivit Fan Page.

Patul este supraetajat și este aproape lipit de tavan: „E atât de aproape încât mă lovesc la cap de fiecare dată când mă trezesc”.

Baia este atât de mică încât se poate bărbieri la chiuvetă în timp ce stă pe toaletă: „Profit de antrenamentul meu în sală pentru a face duș”. În apartament nu există loc pentru o mașină de spălat sau mașină de spălat vase.

Citește și: Cât câștigă o româncă care lucrează ca hostess într-un club de noapte din Italia. Salariul este mai mare decât cel al unui medic din România

Experiența neplăcută a tânărului din Italia, de a locui într-o garsonieră de 9 metri pătrați, este aproape e final. Acesta se va muta într-o cameră single a unui apartament comun din piazzale Gorini. Prețul nu diferă cu mult, chiria fiind de 630 de euro pe lună, pentru 15 metri pătrați, avantajul fiind că „bucătăria și baia sunt separate”.