Ares, Ben și Silva, câinii jandarmi care ies la pensie după 13 ani de activitate: „Vă mulțumim pentru tot ce ați făcut pentru noi, pentru oameni!”

Trei câini jandarmi din Constanța ies la pensie după 13 ani de activitate. Ares, Ben și Silva vor rămâne acum alături de cei cu care și-au petrecut toată viața.

09 mai 2023, 12:46
Ares, Ben și Silva, câinii jandarmi care ies la pensie după 13 ani de activitate: „Vă mulțumim pentru tot ce ați făcut pentru noi, pentru oameni!”
Ares, Ben și Silva, trei câini jandarmi

Jandarmeria Mobilă Constanța a transmis, pe Facebook, un mesaj special pentru cei trei câini jandarmi care se retrag din activitate. Ares, Ben și Silva au participat în cei 13 ani la sute de misiuni.

Ares, Ben și Silva, 3 exemplare din rasa ciobănesc german, specializarea patrulare – intervenție și au încheiat activitatea la vârsta de aproape 13 ani. Mai bine de un deceniu, Ares, Ben și Silva au participat alături de jandarmii Grupării Mobile Constanța la sute de misiuni și au făcut deliciul a mii de copii pe timpul exercițiilor demonstrative prezentate cu diferite ocazii.

Astăzi, la final de carieră, ne amintim cu plăcere de momentele când aceștia, în vârstă de numai 3 luni, au pășit în unitatea noastră și unde odată cu parcurgerea diferitelor stagii de pregătire au devenit colegi de nădejde ai jandarmilor.

Citește și: Ciobanul Aftene a mers pe jos 130 km pentru a ajunge la familie. ”Nu am bani de bilet și aș vrea să ajung acasă, la familia mea. De patru zile merg pe jos”. A fost ajutat de câțiva jandarmi

Ca o urmare firească, cei trei câini, au fost donați celor alături de care și au împlinit menirea, adică acelori oameni alături de care au învățat primele comenzi și alături de care și au petrecut întreaga viață/carieră militară.
Stând de vorbă cu conductorii câini serviciu la momentul preluării, aceștia declară următoarele:

Plt. Adj. Refigean Gihan deținătorul lui Ares: are deja locul pregătit, mi-a fost alături peste 12 ani și mi-ar fi părut rău să nu fim împreună, acum la bătrânețe.

Plt. Adj. Frâncu Bogdan deținătorul lui Silva: nu pot renunța la ea, Silva face parte din familie, copiii care au auzit povești cu ea, abia o așteaptă.

Citește și: Femeie atacată de un pitbull în Galaţi. Câinele agresiv a fost un pericol şi pentru jandarmi

Plt. Adj. Nucă Marius deținătorul lui Ben: este primul meu câine preluat în jandarmerie, cariera lui este și cariera, chiar dacă are anumite probleme de sănătate specifice ciobănescului german, nu am putut renunța la el.

VĂ MULȚUMIM PENTRU TOT CE AȚI FĂCUT PENTRU NOI… PENTRU OAMENI!”, a fost mesajul transmis de reprezentanții Jandarmeriei Mobilă Constanța.