Arestarea lui Voiculescu, în presa internaţională: „Un mogul al presei din România, închisoare pentru fraudă”

Vestea încarcerării lui Dan Voiculescu a făcut înconjurul lumii. Marile agenţii de presă au consemnat condamnarea la 10 ani de închisoare a mogulului care a afirmat în mod repetat că dosarul său e motivat politic. În acelaşi timp, presa chineză a făcut o legătură între pedeapsa primită de fostul senator şi cea a ex-premierului Adrian Năstase.

09 aug. 2014, 07:38
Arestarea lui Voiculescu, în presa internaţională: „Un mogul al presei din România, închisoare pentru fraudă”

“Un mogul al presei din România, închisoare pentru fraudă”, titrează France Presse, care scrie că Dan Voiculescu, un fost informator al Securităţii, a fost condamnat în urma unei tranzacţii frauduloase cu statul. Mai multe proprietăţi ale „capitalistul roşu” al României, cum îl numeşte presa franceză, au fost confiscate, precizează AFP.

Vestea condamnării a ajuns şi peste Ocean. Televiziunile americane au preluat informaţia de la Associated Press, care scrie că Dan Voiculescu ar putea fi eliberat după executarea unei treimi din pedeapsă, fiindcă are peste 60 de ani.

Citeşte şi: Victor Ciutacu, despre condamnarea lui Dan Voiculescu: Parcă-i VIOL cu tâlhărie

„Voiculescu, fost senator în vârstă de 67 de ani, susţine că dosarul său este politic. El şi televiziunea sa l-au criticat pe preşedintele Traian Băsescu. El a iniţiat procedura de suspendare a preşedintelui în 2007 şi 2012, procedură eşuată pentru că a primit prea puţine voturi din partea românilor”, comentează cei de la Associated Press.

“Dan Voiculescu a devenit cea mai influentă personalitate publică din România condamnată la închisoare după fostul premier, Adrian Năstase, aflat acum după gratii”, scriu chinezii de la Xinhua. Informaţia potrivit căreia Voiculescu a prejudiciat statul român cu 60 de milioane de euro a ajuns în toată presa asiatică.

DAN VOICULESCU S-A PREDAT. Fondatorul PC urmează să fie ÎNCARCERAT la Rahova