DAN VOICULESCU S-A PREDAT. Fondatorul PC a fost ÎNCARCERAT la Rahova VIDEO

DAN VOICULESCU a fost CONDAMNAT la 10 ani de închisoare cu executare, în Dosarul ICA, pentru spălare de bani, primind PEDEAPSA MAXIMĂ. Dan Voiculescu a primit sentinţa la sediul Grivco. UPDATE 15.23 Potrivit România TV, Dan Voiculescu s-a predat la poliţie, iar apoi a fost dus la Rahova.

08 aug. 2014, 12:01
DAN VOICULESCU S-A PREDAT. Fondatorul PC a fost ÎNCARCERAT la Rahova VIDEO

UPDATE: Dan Voiculescu a ajuns la Penitenciarul Rahova după ce a fost condamnat definitiv, vineri, de Curtea de Apel Bucureşti la 10 ani de închisoare cu executare în dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare (ICA).

Dan Voiculescu s-a prezentat anterior la IPJ Ilfov, unde a aşteptat mandatul de executare a pedepsei.

UPDATE: În jurul orei 18.40, Dan Voiculescu a părăsit sediul Poliţiei IPJ Ilfov şi a plecat spre Penitenciarul Rahova. Dan Voiculescu este escortat de mai mulţi poliţişti.

DAN VOICULESCU CONDAMNAT. La o oră de la pronunţarea sentinţei, DAN VOICULESCU s-a predat la Poliţie, informează România TV.

Dan Voiculescu a mers de la sediul Grivco la IPJ Ilfov, unde a aşteptat mandatul de executare a pedepsei.

Mandatul, emis de Tribunalul Capitalei, a ajuns la Poliţie în jurul orei 18.00.

Potrivit România TV, Dan Voiculescu va fi dus la Penintenciarul Rahova. Voiculescu va fi ţinut în carantină, apoi îi va fi stabilit regimul de executare a pedepsei şi locul de detenţie.

Regimul de detenţie se stabileşte în funcţie de vârsta deţinutului, starea de sănătate şi antecedentele penale ale acestuia. Cel mai probabil, liderul PC va ispăşi pedeapsa în regim inchis.

Dan Voiculescu are 67 de ani şi, potrivit prevederilor legale, ar putea fi eliberat după ce execută o treime din pedeapsă.

DAN VOICULESCU a primit, vineri, pedeapsa maximă prevăzută în noul Cod penal.

CITEŞTE ŞI DAN VOICULESCU a fost CONDAMNAT LA 10 ANI DE ÎNCHISOARE CU EXECUTARE

Totodată, magistraţii au decis interzicerea mai multor drepturi, printre care dreptul de a fi ales, timp de cinci ani. Prin această sentinţă, Curtea de Apel i-a dublat lui Voiculescu pedeapsa dată de Tribunalul Capitalei.

DAN VOICULESCU a aflat sentinţa la sediul Grivco, unde s-a aflat alături de familie, avocaţi şi de mai multe vedete ale posturilor din cadrul trustului Intact.

Gheorghe Mencinicopschi a fost condamnat la 8 ani de închisoare, după ce Tribunalul Bucureşti îl condamnase la 6 ani cu executare.

DAN VOICULESCU CONDAMNAT. Fostul şef al ADS, Corneliu Popa, a fost condamnat şi el la 8 ani de închisoare, Sandu Jean Cătălin la 6 ani, Sorin Pantiş – 7 ani, Vlad Săvulescu – 6 ani de închisoare, Flavius Adrian Pop – 5 ani de închisoare cu executare.

Constantin Baciu a primit 4 ani de închisoare cu suspendare, Alexandru Petre – 3 ani de închisoare cu suspendare, Grigore Marinescu – 3 ani de închisoare cu suspendare, Gheorghe Sin – 4 ani de închisoare cu suspendare, Vica Ene – 3 ani de închisoare cu suspendare.

Procesul lui Dan Voiculescu, LA FINAL. Magistraţii au rămas în pronunţare. Inculpaţii au cerut achitarea

DAN VOICULESCU declara, înainte de pronunţarea sentinţei, că nu se teme dacă va fi condamnat, iar condiţiile din închisoare nu îl sperie. Voiculescu le-a povestit jurnaliştilor cum mergea el, până la 34 de ani, la toaletă în curte, dar şi ce a mâncat şi băut joi seara, înainte de ziua verdictului.